0

hicri takvim hz muhammed in [ sav ] mekke den medine ye göçünü esas alır, miladi takvim ise hz isa nın doğumunu esas alır. ikisi arasında 11 gün fark vardır. hicri takvim miladi takvim den 11 gün eksiktir.

0

hicri takvim eygamberimizin mekke'den medine'ye hicret etmesi ile başlayan bir takvim çeşidi islamiyette kullanılması gereken takvim aslında budur ama nedense biz de başkalarının kullandığı miladi takvimi kullanıyoruz miladi takvim azreti isa'nın doğumu ile başlar

0

milat doğum demektir zaten. miladi takvim hz.isanın doğumunu esas alan takvim yani bugün kullandığımız takvim..
hicri takvim ise hicreti esas alan takvimdir.

0

-hicri takvim,müslümanlar'ın kulladığı takvim,islami takvimdir. hz muhammed'in mekkeden medine ye hicretini başlangıç kabul eden, ve ayın dünya çevresindeki hareketini esas alan takvimdir.
-miladi takvim, hz isa'nın doğum yılını başlangıç olarak kabul eden bugün kullandığımız takvimdir. 1926 yılından beri kullandığımız bu takvim güneş yılını esas alır ve mısırlılara dayanır.

1

hicri takvim, hz.muhammed'in mekke'den medine'ye hicretini başlangıç bilmiş bir takvim sistemidir.
miladi takvim ise; suudi arabistan dışındaki ülkelerin kullandığı hz. isa'nın doğumu ile başlayan, güneşin hareketlerinden yola çıkılarak hazırlanmış takvimdir.