1

suyun kaldırma özelliği vardır gemilerin suya temas eden yerleri yayvan ve geniş olduğu için su kaldırır ama dik olsalar batarlardı suya temas eden yüzey paralel olmalı

0

gemiler ve diğer cisimler suyun kaldırma kuvveti ve suyun hacmine bağlı olarak batmazlar.elbette küçük su birikintilerinde bir gemiyi yüzdürmek imkansızdır. geminin yüzebilmesi için büyük göllere ve denizlere ihtiyaç vardır.onun için suyun hacmi .yoğunluğu da önemlidir.gemilerin yüzebilmesi için.ayrıca gemilerin motorlarına bağlı pervaneler de bunların yol almasını sağlar.

0

gemiler zaten batmaz çünkü suyun kaldırma kuvveti vardır. bunun yanı sıra pervanelerı de vardır ki zaten suda çoğu şey batmaz suyun kaldım kuvvetini bulan kişiyi de saygıyla aniyorum

0

gemilerin suyun yüzeyinde kalmasının sebebi suyun kaldırma kuvvetidir zaten hacimsel olarak da enli ve sudan hafif olacak sekilde tasarlanırlar ki suyun yüzeyinde kalsınlar eğer dik bir zemin yapısı olsa taban kısmı gene batar tam olmasa da kısmen batar ama gene de yüzeyde kalır

0

suyun kaldırma kuvveti ve yoğunluğu gemilerin batmamasında büyük etkendir.ayrıca suyun yoğunluğuna bağlıdır eğer suyun yoğunluğu bağlı olarak batabilir

0

içlerinde bulunan hava boşlukları sayesinde

0

suyun yoğunluğundan ağir olan cisimler batar,hafif olanlar yüzer,eşit olanlar ise dengede kalir.gemiler suya indirildiğinde dengede kalmak için yerini değiştirdiği su ile ayni miktarda ağirliği olduğunda batmazlar.

0

arşimet kanunu bunu en iyi açıklar.suyun kaldirma kuvveti vardir.suyun kaldirma kuvveti onbin tonlarca agirliktaki gemileri bile terazi gibi kaldirir.

0

gemile su kuvveti nedeninden batmaz ve gemilerin motoru vardırrrrrrrr

0

aslında şöyle nitelendirebilir gemiler suyun üstünde batmazlar ve suyun kaldırma kuvveti vardır gemilerin motorlarının altında bulunan küçük pervaneler sayesınde ileri geri gideblirler yani anlaşılan baya bi güç sarfediyor gemilerde bide şöyle bir özellik var gemiler suda batmasın diye suya özel tasarlanmıştur alt bölgesi üçgen şekilde tasarlanmış ve tamamen metal bölgeden oluşmaktadır gemiler bu sayede batmıyor ama insanların aklında epey bi soru uyandırıyor evet ara sıra bende düşünüyorum kaç tonluk gemi bir suyun üstünde nasıl batmadan durabiliyor diye ama bilgimiz gibi biz denizde nasıl suda yüzebiliyorsak nasıl suyun üzerinde kalabiliyorsak suyun kaldırma kuvveti vardır aynı şekılde gemide ona göre tasarlanıp suyun kaldırma kuvveti sayesınde suyun üzerinde durabılıyor ve ona göre daha çok şey düşünülüp gemi tasarlanmıştır.

0

gemi metalden yapılır yani suyun kaldırma kuvveti falan ondan sonra atom modeli falan diye biliyorum yinede yanılmıyorsam bilmiyorum.

0

gemiler batmaz çünkü archimed tarafından bulunan suyun kaldırma kuvveti diye bir konu bulunmaktadır. formülü aşağıdaki gibidir.
fk=vbatan.dsivi ile kaldırma kuvveti değeri hesaplanmaktadır.

0

gemiler suyun uzerinde nasil dururlar sorusuna verilebilecek cevaplardan yola cikarsak gemilerin agirligiyla denizin kaldirma kuvvetinin birb8rine esit olmasindan kaynaklidir basinc insanoglunu olfurur sakar birakir felc edebilir ama bu basinca gemileri yuzduruyor insanlarin bazen bu konulard cok kafasi karisabiliyor denizin orta kismindaki basinc sayesinde gemiler batmadan hareket ediyor.

0

gemiler suyun kaldırma kuvvetinden dolayı batmaz

0

suyun kaldırma kuvvetinden dolayı diye düşünmekle beraber,insanlar o ego’yla nasıl havada durabiliyor mantığıyla birebir geliyor bana

0

gemilerin batmamalarının sebebi ona göre tasarlanmış olmalarıdır. gemilerin alt kısmında küçük pervaneli motorlar vardır. ve o motorlar sayesinde hareket ederler. suyun kaldırma kuvvetininde etkisi çok büyüktür.

0

gemileri suyun üstünden rahatça durması suyun basıncından dolayı bu her zaman insanları düşündürten bir konu olmuştur

0

suyun kuvvetiden dolayı suyun altına batmaz

.

0

suyun kaldırma kuvveti bulunduğundan dolayı, gemiler su üzerinde batmadan dururlar. ve alt kısımlarının v şeklinde olması bunu daha kolay hale getirir.

0

tabii ki de bunun cevabı çok basit suyun kaldırma kuvveti olduğundan dolayı gemiler batmaz önleyin tahta sunta bu tarz şeyler batmaz yoğunluğu olduğundan dolayı kemiğinin yapımı da tahtadan örnek alınarak bir şekilde dizayn edilir yapılır suyun kaldırma kuvveti ve kemiğinin arasındaki birleşme yeni sürtünme dediğimiz olayı tam düzgün bir şekilde dizayn edersek suyun kaldırma kuvvetini başarılı bir şekilde kullanmış oluruz