0

radyo ve televizyon okuyup gerekli sertifikaları aldığınız zaman spiker muhabir ve ya kameraman olabiliyorsunuz diye biliyorum iletişim fakültesi adı altında bulunan bölümlere göz gezdirebilirsiniz üniversite mezunu olmanız size fayda sağlayacaktır diye düşünüyorum . diploma her alanda onunuzu açacaktır ve bir de bol bol diksiyon gerekiyor hocam hitabeti düzgün olan bir insan olur iseniz çok faydasını görürsünüz spikerlik mesleği için de normal alanda da ben dimsiyonu yarım yamalak olan adamı çok tınlamam bu iş görüşmelerinde de her zaman böyle olmuştur . akıcı türkçe konuşmak için çaba sarf etmeyi bilmek gerekiyor .

0

spiker olmak için elbette okumak gerekir. lise bitininde radyo televizyon bölümünü okuyanlar daha sonra bu mesleğe geçebiliyorlar.

0

eğitimi olması lazım.birde diksiyon, kültür. yabancı dil olmalı

0

radyo ve televizyon bölümünden gidiyorsunuz eğitim gerekli derken yani birqz kelimeleri düzgün söyledikten sonra hiç bir sıkıntı olmaz diye biliyorum başka bi eğitimi varsa da bilgim yok.

0

diksiyonu düzğün her kişi spiker olabilir bunun bir eğitimi var mıdır bilemem ama eğitime gerek yoktur dayın yada amcan olması yeterli