0

tek adam üç ciltlik bir kitap serisidir ilk ciltte osmanlının son döneminden kurtuluş savaşı başlangıcına kadar olayları anlatır ikinci cildinde kurtuluş savaşı dönemini üçüncü cildinde cumhuriyet dönemini anlatır.

2

mustafa kemal atatürk'ün aile yaşamıyla, dostlarıyla, düşmanlarıyla olan çatışmalarının ayrıntılı olarak ele alındığı kitaptır. kurtuluş savaşının öncesini ve sonrasını ayrıntılı olarak anlatır. 19 mayıs sonrası, mustafa kemal'in tutuklanması emredilir, osmanlının doğu orduları komutanı olan kazım karabekir gelir onu tutuklamaya "emredin paşam" demesi insanı oradan alır.. yüreğine gözyaşlarını akıtır.. bu kitap atatürk ve cumhuriyet'e bağlı olan herkesin okuması gereken 3 ciltlik bir kitaptır..hangi birini anlatayım ki.. birinci ciltte kurtuluş savaşına kadar olan bölüm anlatılıyor.. ikinci ciltte kurtuluş savaşı süreci.. üçüncü ciltte ise kurtuluş savaşı sonrası anlatılıyor.

0

tek adam'da, değişen bir dünyada çöken bir dinsel-geleneksel imparatorluk olan osmanlı imparatorluğundan ve sevr'i imzalamış olan bir kalıntıdan, yepyeni bir ulusun, yepyeni bir devletin doğuşunu anlatmaktadır.

1

şevket süreyya aydemir, tek adam kitabında mustafa kemal atatürk'ü anlatır. bir de ikinci adam adlı kitabı vardır ki onun konusu da ismet inönü'dür. ismet inönünün hayat hikayesi çerçevesinde o dönemin akışı anlatılmaktadır.

0

şevket süreyya aydemir'in yazdığı tek adam adlı kitap gazı mustafa kemal atatürk'ü anlatmaktadır aynı şekilde ikinci adam adlı yapıtı ise ikinci cumhur reisi ismet inönü adlı şahısı anlatmaktadır. şevket süreyya aydemir'in yazdığı diğer bir kitap ise kendi hayatını kaleme aldığı suyu arayan adam adlı yapıttır . kalemi çok güçlü bir yazar olduğu için her yapıtı bir başyapıt gibi okunmaya değerdir .