0

ii. elizabeth’in babası vi. george ve annesi elizabeth bowes-lyon’dur. windsor hanedanı’nın birincil temsilcisidir. prenses margaret isminde bir kız kardeşi vardı.

ii. eliltere kilisesi’nin başkanıdır aynı zamanda birleşik krallık silahlı kuvvetleri’nin genel komutanıdır.

ii. elizabeth, ii. dünya savaşı bittikten sonra anavatan ordusu yardımcı hizmetleri’nde motorlu araç kullanımı ve bakımı konusunda eğitim aldı ve hizmet etti.

birleşik krallık kraliçesi aynı zamanda ingiliz uluslar topluluğu başkanıdır. ii. elizabeth bunların yanı sıra kanada, avusturalya, yeni zelanda, jamaika, barbados, bahama adaları, grenada, papua yeni gine, solomon adaları, tuvalu, saint lucia, saint vincent ve grenadines, belize, antigua ve barbuda, saint kitts ve nevis, fiji kraliçe’sidir.

11 aralık 1936 tarihinde ingiltere kralı olan amcası viii. edward’ın tahtı ii. elizabeth’in babası vi. george’a devrederek çekilmesi üzerine tahtın varisi oldu.

6 şubat 1952 tarihinde babası kral vi. george’un ölümü üzerine, yerine tahta geçmiş, 2 haziran 1953 tarihinde resmi olarak taç giymiştir.

ingiltere kraliçesi ii. elizabeth, 20 kasım 1947 yılında üçüncü dereceden kuzeni olan yunanlı prens eski yunanistan ve danimarka prensi, kraliyet deniz kuvvetleri teğmenlerinden edinburgh dükü prens philip mountbatten ile dünya evine girmiştir. kral vi. george düğünden önce prens philip’i edinburgh dükü, merioneth kontu ve greenwich baronu ilan etti.

kraliçe ii. elizabeth’in çocukları:
prens charles, galler prensi (d.14 kasım 1948)
prenses anne (d.15 ağustos 1950)
prens andrew, york dükü (d.19 şubat 1960)
prens edward, wessex kontu (d.10 mart 1964)

0

1952 yılında taç giyen ingiltere kraliçesidir.

0

ikinci elizabeth olsa olsa ingiltere kraliçesi olur �ngiltere'de bu tür kraliçem haberleri devam ediyor

0

2. elizabeth ingiltere kraliyet ailesinin kraliçesidir.