0

bulaşık makinesini josephine cochrane 1850 yılında icat etmiştir.

0

joel houghton 1850 yılında hizmetçilerin tabakları kirmasindan bıkıp bulaşık makinesini icat etmiştir.

0

bulaşık makinesine benzer bir alet icat eden ve ilk patentini alan kişi joel houghtondur. bu makine ahşaptan yapılmış ve manuel bir işlemler tabaklara su suçratma mantığıyla yapılmış ancak kullanışsız olması nedeniyle pek rağbet görmemiş ve zamanla kaybolmuş. patent 1850 de alınmış.

daha sonra hizmetçilerin tabaklarını kırmasından bıkan, soruna bir çözüm arayan ve "başkası bulmazsa bulaşık makinesini ben bulacağım." diyen bir kadın, yani josephine cocharane 1886 yılımda malineyi icat etmiştir.

bu makineyi icat edebilmek için tam on senesini vermiştir. eşinden kalan mirası bu yolda harcadığı gibi yakınkarından borç para da almak zorunda kalmıştır. icadını üretip satmak için bir şirket de kurmuştur. on yılın sonunda ise bulaşık makinesi ile kimse ilgilenmemiştir. :) ancak büyük otel, lokanta gibi yerler talip olmuştur. josephine de evler için manuel, işyerleri için daha otomotik olmak üzere iki farklı ürün üretmiştir.

döneminde gazetelerde kendisinden be olağan dışı şaşırtıcı icadından bahsedilmiştir. kendisi hayattayken de tanınmış olsa da bulaşık makinesinin yaygınlaşması 1950 li yılları bulmuştur.

şahsen bir kadının icadı olduğunu bilmiyorsum ve bu nilgi benian mıtlu etti. bravo.

0

ilk bulan joel houghton'dur yaptığı makine ahşap olduğu için çok ilgi görmemiştir.

1

hizmetçilerin tabakları kırmasından dolayı ve durumdan bıkan kişi bulaşık makinesini icat etmiştir. bu kişi joel houghton'dur. joel houghton bu bulaşık makinesini 1850 yılında icat etmiştir.

0

hizmetçiler, tabaklarini kirmasindan bıktığı için , otomatik bulaşık makinasını josephice cochrane 1886 yılında icat etmiştir. kendisi kadındır.