0

"tarihin kutbu" olarak tanidigimiz, iki sene önce darbeden 10 gun sonra ölen "halil inalcik"tir.

0

"tarihin kutbu" olarak tanidigimiz tarihci "halil inalcık" tan baskasi degildir. gercekten resmen yuruyen tarh ansiklopedisi gibiydi adam. allah rahmet eylesin.

0

halil inançık tarihin kutbu olarak bilinen tarihçimizdir. yazdığı eserleri olsun tarih hakkında yaptığı araştırmalar olsun hepsi bu ismi almasını hak etmesini sağlar.

0

tarihin kutbu halil inalcık allah rahmet etsin

0

halil inalcik tarihin kutbu olarak anılırdı rahmetli huzur içinde uyusun.

0

bu soru sıkça soruldu ama yine cevaplayalım. tarihin kutbu diye bilinen tarihçimiz halil inalcık'tır. bir diğer ünvanı da "hocaların hocası"dır. ilber ortaylının da bir dönem hocalığını yapmıştır.

ankara üniversitesi dil tarih ve coğrafya fakültesinde akademisyen olmasıyla başlayan çalışmaları çok uzun yıllar türkiye'de ve avrupa'da devam etmiştir. avrupa'nın en itibarlı üniversitelerinde çalışmış, kaynaklarını inceleyip tarayarak osmanlı tarihi ile ilgili kaynakları toplamaya çalışmıştır. esasen çalışmalarında osmanlı tarihi üzerinde yoğunlaşmıştır. yabancı eserlerdeki osmanlı devletine ait kayıtları toplamanın yanında ülkemizdeki osmanlı arşivlerini de araştırmış, istiflenmesine ve düzenlenmesine yardımcı olmuştur.

arap ülkelerinde de üniversitelerde ders vermiş, buralarda arapçasını geliştirmiştir. mesela kıbrıs'a giderek oranın tarihini incelemiş bu arada kadıların vermiş olduğu kararların bulunduğu ellinin üstünde ortaya çıkararak incelemiş ve tarih ilminin yararına sunmuştur.

çok kıymetli eserler vermiştir. dünyanın bir çok üniversitesinden ödüller, plaketler almıştır. 2016 yılında vefat etmiştir. kıymetinin hayatta iken bilinmiş olması sevindiricidir.

0

''tarihin kutbu'' diye bilinen tarihçimiz halil inalcık'tır.