0

tekerleme soylenmesi zor olan cümlelerdir bence.ornegin hakkı hakkının hakkını yemiş.hakkı hakkıdan hakkını istemiş.hakkı hakkının hakkını vermeyince hakkı hakkıya hakkıkı helal etmemış.
bu yoğurdu sarımsaklasaktamı saklasak.bu yogurdu sarımsaklamasaktami saklasak.
adem madene gitmis.adem madande badem yemis.madem adem madende badem yemiş.niye bize getirmemiş.
o pikap
bu pikap
su pikap
şu köşe yaz köşesi
şu köşe kış köşesi
ortadaki su şişesi
bildigim tekerlemeler sadece bunlar.ama gercekten soylenmesi zor olan seyler.ben asla tekerlemeleri soyleyemiyorum.sadece bunlari soyleyebiliyorum.butun tekerlemeleri soyleyebilenlere helal olsun.gercekten zekali olmal gerek bu zor seyleri söylemek için

1

tekerleme leri çok severim. ve bildiğim kadarıyla tekerlemeler telafuzu zor belirli bir kelime dizisidir. edebiyatı çok iyi olan kişi bile tekerlemeleri söylemekte zorlanır. ve tekerlemeler genellikle aynı kelimelerden oluşur ve bir biri ardını takip eden bir sıra halin de söylenir. ve hemen size çok güzel bir tekerleme ile cevap vermek isterim. bunu en güzel söyleyen yanlış hatırlamıyor sam zeki müren dir. ve gelelim tekerlememize;
bu tarlaya bir şinik kekere mekere ekmişler. şu tarlaya da bir şinik kekere mekere ekmişler. bu tarlaya ekilen bir şinik kekere mekere ye boz ala boz başlıklı pis porsuk dadanmış. şu tarlaya ekilen bir şinik kekere mekere ye de boz ala boz başlıklı pis porsuk dadanmış. bu tarlaya ekilen bir şinik kekere mekere ye dadanan boz ala boz başlıklı pis porsuk diğerine hitaben demiş ki, sen ne zaman dan beri bu tarlaya ekilen bir şinik kekere mekere ye dadanan boz ala boz başlıklı pis porsuk sun diye sormuş, o da ona cevaben demiş ki, sen ne zaman dan beri bu tarlaya ekilen bir şinik kekere mekere ye dadanan boz ala boz başlıklı pis porsuk san, ben de o zaman dan beri bu tarlaya ekilen bir şinik kekere mekere ye dadanan boz ala boz başlıklı pis porsuğum demiş.
bu en sevdiğim tekerleme idi şimdi başka bir tekerleme daha yazayım size ve bu tekerleme usta ile çırağının arasın da geçen bir konuşma dir. usta çırağa demiş ki, al şu taka tukalari taka tukaciya taka tukalatmaya götür. taka tukacı taka tukalari taka tukalatmazsa, taka tukacidan taka tukalari taka tukalatmadan geri getir demiş.
bu da ayrı bir tekerle idi ve bu da sevdiğim tekerlemeler arasın da dir. bir de size son bir tane daha yazayım dal kalkar kantar sarkar. kantar kalkar dal sarkar.
bu çok kısa idi ama bu da bir köşe de dursun. bu yazıyı okuduğunuz için teşekkür ederim. hepsinize kolay gelsin. sağlıcakla kalın ve herkese bol kazançlar.

0

sözlükler de ağızda yuvarlanan söz saçma sapan söz eşsesli kelimelerle kurulu konuşma dır
örnek
aceb ahir zaman oldu gaziler
büyük küçük birbirini begenmez
her mü'min münafık cennet arzular
tanrı nasib ettiğini begenmez
gibi örnek

başka örnek verilirse
tekir
bir iki tombul tekir
camdan bakar
başina takar
hop hio altin top
mistik
mustafa mistik
arabaya kistik
üç mum yaktik
seyrine baktik

karga
karga karga gak dedi
çik şu dala bak dedi
karga seni tutarim
kanadini yolarim

portakal
portakali soydum
başucuma koydum
ben bir yalan uydurdum
duma duma dum
duma duma dum
öğretmeni kandirdim
kandirdim

tavuk
pazara gidelim
bir tavuk alalim
pazara gidip
bir tavuk alip ne yapalim
git gidak diyelim
happur huppur
happur happur yiyelim

gibi küçükken söylediklerimiz bile tekerlemeydi