1

"hayatımda başıma iki korkunç kaza geldi. biri; geçirdiğim otobüs kazası.. diğeri de diego.." diyerek anlatır kocası diego'ya olan aşkını bu kadın ressam. çılgın bir kadın ve ben onu hep sevmişimdir.. deli dolu, sanırım onda kendimi de buluyorum. martı misali kaşları, resimleri ve yazılarıyla kendisine hayran bıraktırıyor. bende olan inadı görürüm onda.. bu kadında sanata, aşka, fiziksel duygulara, acıya, öfkeye kısacası hayata karşı bir inat vardır. ve hepsinden çok da benim gibi kendine inattır. diego'ya duyduğu aşk ve ondan vazgeçmesi insanın içini kanatır aslında. sosyal medyada da çok güzel sözlerine rastlamışsınızdır.. genelde herkes sever benimsemiştir bu güzel kadını. "sakinliğimi çalanlar beni deli olmakla suçluyor." sözü benim kendimi bulduğum cümledir. yürüyemezsen dans et de demiş.. aynen.. bizlerde hayattan hiç onun gibi vazgeçmemeliyiz.

2

acılarla baş etmeye ve onlarla yaşamaya alışırken, resme tutunup ünlü bir ressam olan, diego'nun aşkıyla, ona çocuk verememenin acısıyla ve aşına karşılık ihanetlerle yanıp kavrulmuş bir kadın.

0

kafasında çiçekleriyle, resme olan aşkıyla, yaşadığı onca acıya ve özleme inat dimdik hayatta duran frida kahlo...
resim denildiğinde kafasında koca güllerle bezeli figürüyle hemen akla gelen 'bir ressam olarak doğdum' diyecek kadar kim olduğunun farkında, hayatı mücadeleyle geçmiş bir kadın., frida kahlo. benim dilim dönmez frida'nın yaşadıklarını anlatmaya. ama onun adını söylerken bile kendimi en az onun kadar cesur, ve güçlü hissediyorum. buraya sayfalarca yazsam da anlatamam, anlaşılmaz biliyorum.resimlerinden her zaman acı fışkırdı onun tuvalinden yansıyan acı hayatın ta kendisiydi.

0

gwrçek adı magdalena carmen frida kahlo calderon olan ”meksikalı ressam” 1907 yılında doğmuş ve henüz 47 yaşındayken 1954 yılında vefat etmiştir.
bir tek sanatla değil özel hayatı ve politik görüşleriylede tanınmıştır.
kahlonun şanssızlıklar ve acılarla dolu bir hayatı olmuştur ancak hiç bir zaman pes etmemiştir. her defasında küllerinden yeniden doğmuştur.
hem ruhsal hemde bedensel olarak her defasında yeniden canlanmıştır.