1

ulaşılması ve işlenmesi zorlu bir süreç olduğu içindir herhalde. bana göre taş işte, bir fayda sağlamıyor bana göre. bir cam parçası da aynı görselliği verebilir. gereksiz pahalı. ve bir dipnot, kitaptan alınan vergi, pırlantadan alınan vergiden fazla.

0

aslında pırlanta sanıldığı kadar az bulunan ve zor ulaşılan bir taş değilmiş. ama bu sektörü elinde tutan şirketler, üretimden pazarlamaya, satışa sunuma kadar bütün aşamaları elinde tutmak istediğinden stoklarını hemen ortaya çıkarmıyor, gerektiğinde üretip satmayı tercih ediyormuş. böylece pırlantalar kıymetini koruyor, ucuzlaması mümkün olmuyormuş.

bir de pazarlamanın önemine dikkat çekiliyor. bundan 70-80 yıl önce sevgiliye evlilik için pırlanta yüzük hediye etme gereği yokmuş. 1938 yılında gerold louck adlı bir reklamcı ne yapıp etmiş, tek taşın evlilik teklifi için olmazsa olmaz bir gereklilik olduğuna inandırmış insanları. genç kızların yükselişe geçen pırlanta merakı, fiyatı da yüksek tutmakta faydalı olmuş. genç erkekler de sevgililerinin kalplerini kazanabilmek için kesenin ağzını açmak gerektiğine inanmış.

biz de özentilerimiz nedeniyle bu akıma kaptırdık kendimizi. artık ülkemizde de pırlanta yüzüklü bir evlilik teklifi hem erkek hem kadın için prestij meselesi...

0

icindeki degerli maden yuzunden :( en.kisa cevap

0

çok zor bulunduğu için sanırım bu kadar pahalı.