0

bu konuda benim cevabım alaturka tuvalettir.çünkü alaturka tuvalet daha rahat bir tuvalettir. alafranga da kötü olmasa bile alaturka gibi değildir.

0

alaturka daha kullanışlıdır hem sağlık açısından daha iyidir. hem fiziksel olarak bacakların hareketinde daha kullanışlıdır. alafranga tuvalet sağlık açısından kötüdür hastalıkların bulaştığı en pis yerlerdendir. herkesin oturduğu bir yere çıplak olarak oturmak hem cilt hastalıklarına hem de genital bölge hastalıklarına neden olur. özellikle mikrop bulaşan bir tuvalettir alafranga.

0

alaturka tuvalet daha kullanışlıdır bence çünkü asıl tuvalet pozisyonu orada sağlanır ve hijyen açısından da alaturkayı tercih ederim

0

benim tercihim, alaturka tuvalet alafrangaya bir türlü alışamadım.

0

kullanış olarak her ikisi de insanların rahatlaması için yapılmıştır ben alafranga tercih ediyorum alaturka rahat değil

0

ikisi de kulanisli cunku ikisinin de kendine gore guzel tarflari var ikisi arasinda kalirsam baya zorlanacagimi dusunuyorum

0

alaturka tuvalet daha rahat olduğu için bence alaturka ama kişiye göre değişir

0

alaturka tuvalet daha rahat olduğu için bence alaturka ama kişiye göre değişir

0

rahatlık açısından akafranga tercih ediliyor ama sağlıklı olanı alaturkadır çünkü kabızlığı önler hijyeniktir bide tuvalette fazla zaman geçirmek doğru değildir ama apaçık ortadaki bir çok insan alafranga olan tuvaletleri keyif yapma yeri olarak görüyorlar

0

alafranga tuvalet bence, çünkü bacak uyuşması yaşanmıyor. otur gazeteni oku, telefonunla oyna hatta bacak bacak üstüne at keyif yap :) alafranga'daki rahatlık alaturka da yok. şahsen ben alafrangayı tercih ederim

0

alafranga daha kullanışlı çünkü diz ve eklem ağrıları olabiliyor yaş ayırt etmiyor bende olduğu gibi o yüzden alafranga diyorum.

0

alacranga bence daha kullanışlı hem genç hemde yaşlı insanlar kullanıyor

0

bu donemde genellıkle populerıte acısından alafranga tuvalet kullanılır fakat kendı gorusumce alaturka tuvaletler daha rahat ve kullanıslı oluyor ve saglık acısıdan da daha ıyı oldugunu duymustum

0

temizlik acisindan alafranga tuvalet ama saglik acisindan alaturka tuvaletleri tercih etmek gerektigi soyleniyor. aslinda her ikiside bulunmali bir evde bencede

0

bu kişiden kişiye değişiklik gösterebilir. bizim evde hem alaturka hemde alafranga tuvalet mevcut. ama evdeki herkes alafrangayı kullanıyor. bayanlar için alaturka daha zor oluyor. çöktüğümüz zaman bacaklarımız çok ağrıyor ve titriyor. o yüzden bayanlar için alafranga daha iyidir. ayrıca alaturka erkekler için rahat oluyor. alaturka tuvalet oturduğun için istersen yarım saat otur gazete oku oyun oyna tuvalette hiç bir şekilde ağrın olmuyor. ve oldukça da rahat. temizliği de daha kolay sifona basıyorsun tertemiz oluyor. diğer tuvaletin temizliği daha zor. mesela koku oluşmasın diye alafranga tuvaletin kenarına koku takabiliyorsun. sifon çektikçe güzel kokular geliyor.

1

alafranga tuvalet; yabancı olan tuvalet tipidir. genellikle banyolarda bulunur. bir klozet ve oturma şeklinde oluşan bir oturmalık ile olan bir tuvalete tipidir. üzerine oturulan bir taşıdır.
alaturka tuvalet; alaturka tuvalet ise öteden beri bildiğimiz ve atalarımızdan gelen her evde bulunan ortası delikli tuvalet taşlarının olduğu tuvalettir. bana göre bir seçim yapmak istersem tabi ki de alaturka tuvalet derim. bizim bildiğimiz ve öteden beri kullandığımız alaturka tuvaletler hep olacaktır.

0

alaturka da işimi daha çabuk görüyorum..... sağlıklı

0

alafranga tuvaletler daha kullanışlıdır bence çünkü hem daha sağlıklı hem de daha iyidir.tabii günümüzde alaturka tuvaletler daha çok kullanılıyor ama bence alafranga tuvaletlerde çömelme olduğu için içeride biz zorlama ile çıkarma olmaz ve bütün vücudu kullanmış oluruz ve daha rahat bir boşaltım söz konusudur ama alaturka tuvaletlerde bütün vücudu kullanamadığımız için ıkınma yöntemiyle çıkarılır bazende arta kalır içeride yani tam olarak bir boşaltım yapılamaz.

0

konfor ve hijyen açısından alafranga ama sağlık açısında alaturka çünkü mideyi tam olarak boşaltmamızı sağlar alaturka tuvaletler ancak insanları bel ağrısı gibi problemleri varsa alafranga kullanmaları tavsiyedir.

0

konfor açısından bakıldığında tabii ki alafranga daha kullanışlı gelecektir göze. eğilmeden kullanılıyor oluşu, ıslaklığı içinde muhafaza ediyor oluşu, temizliği vs düşünüldüğünde evet doğru alafranga konforlu ama sağlıksız. alaturka ise daha sağlıklı ama konforsuz. burada yeni bir soru doğuyor “konfor mu sağlık mı?” ben sağlık derim.