0

kitap htsızı çizgili pijamalı çocuk kara kirap. piyanist bölünürsek düşetiz

1

-benim en favori filmim hayat güzeldir filmi... bir babanın çocuğu için neler yapabileceğini içiniz acıyarak ve gözyaşları içinde izleyeceksiniz... komedi unsurları da taşır. 1997 yapımıdır. izlemeyen eksik kalır...

-nüremberg duruşması: bir mahkeme filmidir. gerçek görüntüler ve belgeler ışığında bir insanlık suçu işlenir. tarihi belge niteliğinde bir klasik filmdir.

-orkestra: 1980 yapımı bir fimdir. savaş sırasında bir grup müzisyenin hayaatta kalma mücadelesini konu eder.

-sophie'nin seçimi: aynı isimdeki bir kitaptan uyarlamadır. konu 1947de geçer. savaş kampından kurtulan bir kadının savaş sonrasında yaşadığı psikolojik durumu aşk eşliğinde anlatılır. 1982 yapımızıdr.

-scihindler'in listesi : 1993 yapımı bir byografik filmdir. oscar schindler adındaki bir alman işadamının polonya'daki fabrikasını paravan yaparak bin kişilik bir yahudi grubun hayatını kurtarışını işler. oscar ödülü almıştır.

-er ryan'ı kurtarmak: oscar alan bir diğer savaş filmi... 2. dünya savaşında iki oğlunu kaybermiş bir annenin 3. oğlunun hayatını kurtarmaya çalışan bir birliğin hikayesi anlatılıyor. 1998 yapımıdır.

-hayat treni: bir kara mizah filmidir. 1941 yılında bir köyün delisi, köyüne yanlış bir haber götürür. köylüler hayatlarını kurtarmak için bir trene biner ve kaçmaya çalışırlar. duygusal ve komedi yanı yüksek bir filmdir. 1998 yılı yapımıdır.

-bölünürsek düşeriz. o günün çekoslovakyasında bir ailenin hayatından yola çıkılarak 2. dünya savaşı işleniyor. izlenmeye değer komedi ağırlıklı bir filmdir. 2000 yılı yapımıdır.

-piyanist: 2002 yılı yapımı üç oscarlı muhteşem film... yahudi bir piyanistin varşova'da savaş boyunca saklanmak zorunda kalışını ve saklanma hikayesini ve mücadelesini işler. bir müzisyenin biyogrofisinden uyarlanmıştır.

- kara kitap: 2006 yapımıdır. yahudi bir şarkıcının almanya'dan hollanda'ya kaçış hikayesini ve ardından direnişçilere katılarak mücadele edişini işler. çeşitli ödüller almıştır.

-çizgili pijamalı çocuk: polonya 'da toplama kampuının bitişiğinde babasıyla yaşayan bir çocuğun hikayesini anlatır. tek arkadaşı olan kamptaki yahudi çocukla yer değiştirir. masumiyetin ve dostluğun resmini çizer. 2008 yapımıdır.

-kitap hırsızı: markus zusak'ın aynı adlı kitabından uyarlanmıştır. bir ailenin manevi kızı olan liesel'in evlerinin bodrumunda saklanmak zorunda kalan bir yahudiden okumayı öğrenmesi ve bir evin kütüphanesinden aldığı kitaplarla ilişkisini anlatır.