0

bence biz ülke olarak depreme falan hazırlık değiliz. allah korusun. yakın zaman da bir deprem olsa ve bu deprem en küçük ilçe de bile olsa perle perişan oluruz. ne binalarız sağlam. ne de betonarme yapılarımız dayanıklı. japonya da tv den izlediğimiz kadarıyla bir deprem oluyor 6 şiddetin de veya 7 şiddetin de ama adamların hiç bir binası yıkılmadığı gibi hiç bir vatandaşı da ölmüyor depremden dolayı. tabi onların da sıkıntı çektikleri durumlar oluyor mutlaka mesela örnek verecek olursak tusuna mi ye karşı hiç bir önlem alamıyorlar. o da rabbimin işi işte. neyse depreme yönelik ilk hazırlık insan bilgilendirme den geçmeli mesela ilk başta bütün okullar da daha bilinçli bir şekilde eğitim verilebilir. daha sonra bu eğitim le birlikte herkes evin de ecza dolabı tarzında bir dolap hazirlanmasi istenmeli ve hazırlanıp hazırlanmadığı konusun da bütün evler yetkili kişiler tarafından kontrol edilmeli. daha sonra verilen eğitim le bu evlerin kontorlü ile birlikte japonya gibi depreme daha cok özen gösteren devler den yardım alarak. biz de ülkemizi bu konuda kendimizi ilerlete biliriz. tabi bunlar benim görüşüm. herkese bol kazançlar.

0

bence hic hazirlik yok yani buyuk bir deprem olsa yikilacak bina olu sayisi baya cok olavak demedi demeyin yani cjnku herhangi bir onlem alinmiyor bizim ulkemizde sadece delrem icin degil hicbirseyin onlemi yok krize gireriz kriz degil herseye hazirliksiziz ama hazirlikliymisiz gibi davraniyorlar cok sacma bir durum bence yani anlayacagin herseye hazirlikli olun her bok olur

0

depremi mümkün olduğunca aklıma getirmemeye çalıştığım için hiç hazırlıklı olduğum söylenemez.umarım bir daha asla yaşamayız.

0

değilim. değiliz. herkes bana bişey olmaz diyor. ama bir deprem bizi alıp götürebilir.