0

kan yoluyla ulaşan ateşli hastalık şuan tedavisi yok

0

ebola virüsü daha çok afrika'da görülen bir hastalıktır. salgın hastalıklar grubuna girer. amerika vs. gibi ülkelerde havaalanları kontrolleri bu virüs yüzünden arttırılmıştır. aynı domuz gribinde olduğu gibi termal kameralarla insanlar kontrolden geçirilmektedir. virüsü kapan kişi için ciddi sağlık problemleri yaşatır. virüsten korunmak için bildiğim kadarıyla aşı vardır. aşı olarak bu virüsten korunabilirsiniz. ancak aşı olmadan virüsü kaparsanız sorun teşkil edebilir.

0

ebola vürüsü insanlarda ve insan dışında primatlarda viral hemorajik ateş şeklinde ciddi hastalık formlarına yol açan bir hastalıktır. dünya sağlık örgütü tarafından dördüncü derece risk olarak kabul edilir. ayrıca çok tehlikeli bir vürüstür. aynı zamanda bulaşıcıdır ishal kanama yüksel ateş ve deri dökülmelerine sebep olabilir. kontrol altına alınmazsa virüs iyice büyür ve salgınlar görülebilir. ebola virüsü ipliksi bir yapıdadır ve yakşaşık 80 nanometre boyundadır. ebola virüsü ilk olarak 1976 yılında sudan ve kango daki salgılar da tespit edilmiştir. ve adını kango saki bir nehirden almıştır. virüs ün doğal çıkışının afrikadaki meyve yarasalarından geldiği düşünülmekte ve virüslerin dağalışları bu coğrafyadaki yarasa dağalımı ile örtüşmektedir. ebola virüsü insanlara enfekte hayvanların organ kan ve vücut sıvıları ile gerçekleşen yakın temas ile bulaşılmaktadır. afrikada enfekte şempanze goril maymun antiloplar ve meyve yarasalarıyla bulaştığı kayıt altına alınmıştır.

0

dünyayı tehtid eden bir çok ölümcül hastalık bulunmaktadır bu hastalıkların kaynağı kötü yaşam koşulları çevre kirliliği olarak bilmektedir bu hastalıklardan bir tanesi ise yine dünyayı ve insanlığı tehlike'ye sokan ölümcül 100 olan ebola virüsüdür ilk olarak yaklaşık 38 yıl önce kongo'da ortaya çıkmıştır uzun bir süre tekrar ortadan kalkmasıdan sonra 2013'te tekrar gündeme gelmişti şimdilerde ise dünyayı tehlikeye sokan ve korkutan bir gürüz haline gelmiştir son verilere göre bu hastalık yani bu virüsün dünyada 2000 kişiden fazla insanın ölümüne sebep olmuştur ebola vakaları ise 5000'in üzerine çıkmaktadır ebola virüsü insanlarda bir hayvanlarda kanamalı ateşi şeklinde ciddi hastalık forumlarına yol açan bir virüstür ilk olarak bu 103.009 76 yılında sudan ve kongo'da salgınlarda tespit edildi ve adını kongo'daki bir nehirden aldı virüsün insanlara nasıl bulaştığı tam olarak bilinmemektedir kaynağının yarasalar olduğu düşünülmektedir insandan insana geçiş çeşitli vücut sıvılarında yani kan kusmak inanki bir de benzeri ya da direk temas ile olmaktadır bir kez birisi hastalandı zaman 100 farklı yollarla diğerlerine de bulaşa bilmektedir bu hastalığın belirtileri ise kanamalı ateşi hastalığı sonucunda bağışıklık sisteminde çökme kötülaşma fonksiyonu da bozukluk kaçış ses sendromu ve şok tablosu gelişmektedir bu virüsün ilerki safhaları neyse daha kötü sonuçlar ortaya çıkmasına neden oluyor bizim ülkemizde görülme olasılığı oldukça düşük tür

0

ebola virüsü çok ölümcül bir hastalıktır. mide bulantısı,halsizlik,baş ağrısı yapar. bu virüsleri bana kalırsa ilaç firmaları üretiyor sonrada onunla mücadele adı altında ilaç üretip satıyor.

0

bu virüslerin hemen hemen tümünü dünyadaki güçlü ilaç firmalarının ürettiğini düşünmekteyim. bu şekilde yeni hastalıklara neden olan virüsler üreterek bunların ilacını da üretip dünyaya pazarlama uğraşından başka bir şey değildir bu durumlar.

0

ebola virüsü ilk olarak 1976 yılında kongoda ortaya çıkmıştır çok tehlikeli ve ölümcül bir virüstür çok şiddetli ateş halsizlik baş dönmesi başlıca belirtileridir

0

ebola virüsü viral kanamalı, ateşli , bulaşıcı bir enfeksiyon hastalığıdır. kolaylıkla bulaşabilir. vücut salgısından, kandan, vücuda temastla bulaşır. bu virüse yakalananların yüzde 90 nı ölümle sonuçlanmış. kesin garantileşmiş bı tedavisi yada aşısı bulunmuyor.

0

genellikle batıda görülen, afrikada görülen ölümcül bir hastalıktır,

0

ebola virüsü ilk olarak 1976 yılında sudan ve kongo'daki salgınlarda tespit edilmiştir ve adını kongo'daki bir nehirden almıştır virüsün doğal kaynağının afrika'daki meyve yarasalar olduğu düşünülmekte virüslerin varlığı bu yarasaların coğrafi dağılımları ile 4 içmektedir ebola virüsü insanlar enfekte hayvanların organ kan ve vücut sıvıları ile yakın temasa bulaşmaktadır afrika'da enfekte şempanze goril maymun antiloplar ve meyve yarasalar ile bulaştığı kayıt altına alınmıştır insandan insana geçiş bütünlüğü bozulmuş deri veya mukozanın enfekte insanları kan ve vücut sıvıları ile direkt temasından meydana gelmektedir ola virüsü vücuda girer girmez zamanla yarış başlar bu hastalığa yakalanmak aslında düşünüldüğü gibi tesadüfi ve kolay da değildir kan salya mukus gözyaşı sperm kusmuk iddaa antalya'da insan dışkısı gibi vücut sıvıları ile bulaşan bir hastalıktır ve ebola virüsü vücuda yalnızca derilerdeki sıyrıklar veya kesikler ile doğrudan temas ettiğinde girer aynı şekilde göz burun ağız boğaz ve yürüme organları yoluyla da ebola virüsü ne yakalamak mümkündür bu duruma ek olarak insanlar ebola virüsü taşıyan bir hayvanla temas ederek ya da edin tüketerek de hastalığa yakalanabilirler ebola virüsü saatlerce masa kapı kolu gibi kuru zeminlerde canlı kalabilir ebola virüsü oda sıcaklığında tutulan yiyeceklerde ve gıdalarda da tutunmayı başarabilirler hastalık belirtileri 2 veya 20 gün arasında görülmeye başlar bir başka ifade ile bile bu hastalığı bulaştırmadan dünyayı gezilebilir veriniz onlar da etkileşim sağlayabilir ebola virüsünün ortalama enfeksiyon sürece 8 ile 10 gün arasında iğdır ebola virüsü ilk aşamalarında ateş bitkinlik adale ağrısı kuvvetsizlik baş ağrısı boğaz ağrıları görülür bu belirtileri grip ve sıtma gibi hastalıklarla karıştırılıp doktorlar dayanıklıdır ortaya çıkan sonuçta daha kötü olabilir kusma kanlı ishal ve içten kanamalar diş kanamalar görülebilir ciltte lekeler ve ciltte döküntüler kendini gösterebilir bu tip belirtiler görülmeye başlandığında kişi artık bulaşıcıdır ve virüsü yenmek için sadece 10 ile 15 günde ihtiyacı vardı hastalık sonucunda ölüm oranları yüksektir virüs yapsın ve tıbbi tedavi bulaşmayayım kanuna göre ölüm tehlikesi %50 ile %90 arasında değişkenlik gösterir metabolizması ve bağışıklık sistemi güçlü bir kişi yatıp bir müdahale zamanında yapılırsa hastanın sağlık ama oranın artabilir

0

ebola virüsü batı afrika da bulunan çok yaygın görüldü ölümcül bir hastalık sayılabilir çok hızla yayılıp insanların ölümüne yol açabilir .

0

bu virüs ölümcül olabilir vücutta kanlı yaralara yol açan bir virüstür solunum yeme içme yoluyla bulaşabilir

0

ebola virüsü son zamanlarda afrika ülkelerinde görülen bir virüstür tedavisi de geçtiğimiz sene bulunmuştu

0

ebola hastalığı çok ölümcül bir hastalıktır şuana kadar tedavisi yok ama gelecek zamanlarda tedavisi bulunabilir.

0

ebola virüsü hastalığı viral kanamalı ateşlerden bir tanesidir vücutta akut başlangıçlı yüksek ateş ve gastrointestinal kanamalarla seyreden bir enfeksiyon hastalığı şeklinde karşımıza çıkar ve insanlarda genellikle ağır ve ölümcül seyreder salgın sırasında ölüm oranı %90 lara ulaşır. ebola virüs ilk defa 1976'da ebola nehri yanındaki o zamanki ismi ile daire şu anki izmir demokratik kongo cumhuriyeti'nde izole edilmiştir daha sonra zaman zaman afrika'da salgınlar görülmüştür batı afrika'da mart 2014'te başlayan ebola virüsü salgını da 4 ağustos 2014 itibariyle ile dünya sağlık örgütü verilerine göre 932 ölümle sonuçlanan 1711 olgu tanımlanmıştır bu salgın batı afrika'da bugüne kadar saptanan en büyük salgın bir bu salgın yine liberya ve sierra leone'de etkilemektedir ancak nijerya'da da evh li olgu tanımlanmıştır tedavisi ise hastalığın özgün bir tedavisinin olmamasıdır bununla birlikte etkinliği kanıtlanmamış monoklonal antikor tekniği ile hazırlanmış tedavi yaklaşımı abd ve nijerya'da denenmektedir bugün için kullanılabilir veya klinik çalışma düzeninde birisi bulunmamaktadır hastalardaki gis semptomları nedeniyle sıklıkla dehidratasyon gelişmektedir hastalara hidrasyon oksijenasyon sekonder ev enfeksiyonlarının tedavisi ve diğer semptomları yönelik destekleyici tedavi uygulanmaktadır hasta standard önlemlerle ek olarak temmuz ve damlacık izolasyon kurallarına uyarak izole edildiği adada gerektiğinden monitörize edilerek mümkün olan en az sayıdaki sağlık personeli temas bir ziyaretçi kısıtlaması ile izlenmelidir

0

ciddi hastalıklara yol açabilen tehlikeli bir virüstür.

0

haber gün haber kişi da kadar şey sonra haber s il haber para yok çok

0

çık ciddi bir virüs olduğunu biliyorum kan vs yolla kişiden kişiye geçebilir

0

ebola virüsü ilk defa 1976 yılında zairede saptanmıştır.buu virüs genellikle afrika ülkelerinde görülmekte insandan insana kan kusmuk idrar dışkı ter ile geçebilir. hastalık şiddetli seyretmekle birlikte hastalığın yayılması göreceli olarak çok hızlı değildir.afrikaya giden kişilerin hasta bedenlere pek temas etmemesi de gerekir.ebola virüsüne bağlı gelen kanamalı ateş hastalığında lökösitlerin tükenmesi ile bağışıklık sisteminde çökme pıhtılaşma fonksiyonunda bozukluk vücut algoritmasında bozukluk gibi tamamen vucudu kapsayan problemlerde ortaya çıkabiliyor. hastalığın başlangıcı yüksek ateş üşüme bel ağrısı bulantı kusma gibi belirtileri vardır. bundan ziyade ishal ve baş ağrısıda olablir. hastalığın daha da ileriki dönemlerinde ise ciltte dökülme ve tansiyonun çıkıp veya düşmesi gibi problemler olablir meydana gelebilir.

0

ciddi hastalıklara yol açan bir virüstür hafife almayın..