0

sanırım bu durum herkesin başına gelmiştir çoğu zaman toplu taşıma araçlarında ben de insanların telefonlarına istemeden de olsa bakıyorum insanlar da istemeden benim telefonlarıma bakıyor ekranları falan inceliyorlar gerçekten istem dışı olan bir olay bence bu yani onun için merak mı dersin ne dersin bilmiyorum amagözün bir şekilde kayıyor benim başıma çok fazla geliyor bu olay örnek telefonda bir video izlediğimde güldüğümde insanları önce bana bakar sonra telefonuma bakar dokuzmeye gülüyor diye bence kesinlikle meraktan her şey soruyorum örnek vermem gerekirse örneğin yeni durakta yeni bir yolcu biniyor ve o kişinin yüzüne kıyafetine şöyle bir inceliyorsun da koyuyorsun sonra yapacak ne edecek sanki eve yeni bir gelmiş gibi hissediyorsun telefonda oynadığım daha telefonun ne marka olduğunu nasıl olduğunu o telefona nereye girdiğini veyahut benim kullandığım sosyal medyaları kullanıyor mu nasıl kullanılıyor bu gibi sorular her insanıb aklından geçiyordur eminim.peki bu durum doğru mu hayır kesinlikle doğru bulmuyorum çok yanlış kişinin özelliği bakılması gerekiyor ama insanların çoğu meraklı olduğu için ister istemez gözleri kayıyor ve bir şekilde bakıyorlar.

0

sorunun başlığında olduğu gibi fazla meraklı oldukları için olabilir. sadece telefona değil okuduğumuz kitaba da dik dik bakıyorlar ve okuduğum kitapta uygunsuz bir şey yazıyorsa utanıp yerin dibine girmeme neden oluyor. kitabı ben yazmamış olabilirim ama yine de insanlar önyargılı olduğu için kitabımı okumalarından hoşlanmıyorum. çok merak ediyorsanız kendinize kitap alın sizde okuyun diyesim geliyor.

0

tabiki de meraktan başka neyden olacakki..ben çok sinir oluyorum öyle yapanlara.bazen en kısığa getiriyorum telefon ışığını göremesinler diye.bir de herhalde sinsilikten.sinsi diyorum ben öylesine artık.

0

bence zaman geçirmek için bakabilirler sonuçta gideceği yol uzun olunca canı sıkılmasın diye yanındakinin ne yaptıgını merak ederler.biraz meraklı bir millet olduğumuz için seyehat halinde yanıbaşımızda olan bi insanın ne yaptığını ögrenmek yada canı sıkıldıgında zaman geçirmek için bakmış olabiliriz.

0

bence konuştuklarını konuyu merak ettiklerinden dolayı bakmakdadırlar.

0

bilniyorum galiba hayatinda hic telefon gormeyen insanlar vae

0

ülkemizdeki insanların %90'ı demiyeceğim %99.9u meraklıdır 0.1'ı ise net göremiyordur diye bakmıyordur yoksa ben meraklı değilim yok benim onlarla isim olmaz yok bilmem ne felan filan hikaye bunların hepsi her insan merak eder yaradılış gereği sonuçta herkes bir şeyleri sorguluyorlar.insan hayatında yaşayamadığı şeyleri bir başkasında gördüğü zaman merak eder acaba ne bu der ben neden yasayamıyorum veya yaşamak istersem neler oluyor ne gibi sonuçları oluyor neler başıma gelecek gibi tarzında sorular her insanın kafasında dolanıyor ve merak konusu oluyor yaradılış gereği olsa gerek.

0

ülkemizdeki insanlarin en büyük zaafi budur baska telefonlarda neler yapiyor neler dönüyor die.bende anlam veremiyorum buna.

0

insanlar fazla meraklı yada ışte istemez gözleri kayıyor ondan da olabilir yani.bazıları bilerek okumaya çalışıyor değişik bir durum yani insanlar neden okumak ister bilmem ne işlerine yarayacajsa sanki.

0

cevabı çok basit, merak ettikleri için bakarlar, bazen benim de gözüm kayıyor, eğer mesajlaşıyorsa hemen gözümü çekerim. ama sosyal medyada geziniyorsa bakmaya devam ederim. bunda sakınca görmem :)

1

meraktan genellikle içimizden istemsizce telefona bakmak geliyor.

1

başlıca sebep merak olmalı, onun akabinde mahrem bilgileri öğrenmeye çalışmak olabilir.