0

ak akçe den kasıt şudur alın teriyle kazanılmış paradır yani emek hırsızlığı yapmadan kendi emeğinla helal yoldan kazandığın paradır. kara gün içindir derkende eğer helal yoldan bu parayı kazanırsan kara gününde çıkar gelir derdine derman olur demek istiyor

0

tasarruflarinizdan arttirdiginiz paradir ak akce.kenarda biriktirdigimiz paradir.vakti gelince kullamak icin duran kotu gun parasidir.

0

şimdi ak akçe kara gün içindir. bu söz araştırdığım kadarıyla kazandığımız paraların hepsini kazandığım vakit harcamamak ile ilgili yani iyi günümüz de kazandığımız paraları kötü günümüz de harcamak için bir kısmını kenera koyulması gerektiğinin üstün de durmuşlar. tabi bu da yukarı bahsi geçen ata sözün den çıkarılan anlamdır. ama sen kalkıp da bu ata sözü niçin söylenmiştir. dedin mi benim aklıma 2 tülü cevap geliyor biri anlamı, diğeri neden böyle bir şey denildi. yani kara gün için para saklayın da diye bilir di atalarımız. neden ak akçe kara gün için denil di. benim tahminime göre eskiden akçe ile para birimi olarak kullanıldığı için ve bu akçeler genellikle bakırdan olduğu ve beyaz olduğu için, beyazın da diğer adı ak dir bu arada. neyse ak para kara gün için denilmiş bir söz gibi duruyor. yani ben böyle düşünüyorum. herkese kolay gelsin. bu yazıyı okuduğunuz için de teşekkür ederim.

0

günü birlik yaşamak gelecek ile ilgili yatırım ve plan yapmadan hayat boş olur. ileride ki tüm insanlar için geçerli yaşlılık, hastalık, sakatlık gibi durumlarda bir birikim hayat kurtarır.