0

spor, yaşam kalitemizi artırmamıza ve yaşam kalitemizi geliştirmemize yardımcı olur. fiziksel olarks gelişmemizi sağlar. kalp rahatsızlığı riskini azaltır. oksijen almamızı sağlar daha rahat nefes alırız. ve nefes darlığına iyi gelir. yüksek tansiyon riskini azaltır. kandaki iyi kolesterolü artırır. kalp damar dolaşımını geliştirir. kaslarınızı içinde oldukça faydası vardır kas ağrılarımızı gidermeye yardımcı olur. stresten korunmaya ve kurtulmaya yardımcı olur. sigarayı bırakmaya yardımcı olur . bağışıklık sistemimizin iyi çalışmasını sağlar başıpıklık sistemini güçlendirir. kemik erimesi hastalığı riskini azaltmaya yardımcı olur. zayıflamaya yarar. kilo kaybına sebep olur. daha genç kalmanızı sağlar.

0

sporun yararlarını bende saya saya bitiremeyenlerden biriyim. bence spor yapmak vücudu zinde tutuyor bizim işyerinde çalısan bir amca var 65 yaşında yaptığımız işte ağır bir iş ama çoğu kişiden iyi çalışıyor. her sabah 6 ve 8 molalarında durmadan spor yapar bence çok iyi bir şey kendisini yaşlı görmüyor onun yaşındakiler bastonla dolaşıyor yani demek istediğim spor yapmak vucudumuzu dinç tutar kolay kolay elden ayaktan düşmeyiz. oksijen alıp vermek daha sağlıklı olur benim düşüncelerim bu şekildedir.

0

sporun faydaları:
-insanı zinde tutar.
-gereksiz kilo alımını engeller.
-kasları gevşetir.
-enerji verir.
-ruhu dinlendirir.
-stresi azaltır.
-kalbe, damar hastalıklarına iyi gelir.

0

sporun yararlarını saymakla bitmez . saycak olursak spor kalp raharsızlıkları riskini azaltır . vücudumuzun alabileceği maksimum oksijen miktarını artırır . tansiyonumuzun artmasını veya azalması riskini azaltır dengede tutar yani . ee kalp ile damar arasındaki dolaşımı hızlandırır ve dengede tutar . kandaki yoğunlaşmayı azaltır . kalbimizdeki çarpıntı dediğimiz şeyi azaltır . çabuk terleyip vücudumuzdaki toksinleri spor sayesinde atarız . sonra spor yapmak stresi azaltmada etkilidir. spor yapmak bir besin tüketmek gibi zihnimizi açar , yaratıcı olmamızı sağlar. son olarak aklıma gelen fazla kalorileri vücudumuzdan atmamızı sağlar . teşekürler.

0

hayatımızda bir düzen oluşturur, hem bizi zinde tutar hem de vücudumuzu hamlamaktan uzak tutar ve daima dinç olmamızı sağlar.