0

feminizm nedir?gerekli midir?

ne işe yarar?en ünlü feminist yazar kimdir?

6 cevap
1

kadınların erkeklerle aynı haklara sahip olduğunu, eşit oldukarını, kadınların erkekler olmadan kendi kendilerine yetebileceklerini savunan 18. yüzyılda kadın yazar ve kadın filozoflar tarafından ortaya atılmış düşünce sistemidir.

1

feminizm bildiğim kadarıyla kadın ve erkeklerin aynı yani eşit haklara sahip olduğunu söyleyen bir görüştür. benim bildiğim bu kadar. gerekli mi gereksiz mi. buna siz karar verin. benim bu konuda fazla bir bilgim yok. yanlız şu var kendi hemcinslerini tutan bayanlar oluyorlar. ve onlara feminist diyorlar. o feminist ile feminizm aynı şey mi şuan bunu düşmüyorum açıkçası, bir anda aklıma bu geldi. ve inaniyorum çoğu kişinin de karşılaştığı bir olaydır. çoğumuz da bilmiyor olabiliriz benim gibi, herkse kolay gelsin.

1

feminizm kadın hakları ile erkek haklarının eşit olduğunu savunan düşünce tezidir. bana göre çoğu yerde gereklidir,ama hak olarak eşit olsak bile erkeklerle her yönden eşit olmamız mümkün değildir. en meşhuru kim bilmiyorum ama osmanlı döneminden fatma aliye topuz feminist bir yazardır.

0

kadınlarla erkeklerin eşit haklara sahip olduğunu savunan bir akımdır.

0

kadınların erkekler ile eşit olduğunu savunan topluluktur.

0

feminizm kadınların savunulduğu erkeklerin kadınlardan daha aşağı görüldüğü öncelimin kadın olduğu düşünülen akımdır. gereklisidir sorusuna gelince bence gereksizdir. feminist olacağına hümanist olmalı insanlar.