0

benimde minik bir su kaplumbağam var. kış vakti gelince uykuya dalıyor. arada uyanıyor biraz oynuyoruz. yemini yediriyorum. daha sonra tekrar kendi uyuyor. ilk aldığımda şişe kapağı kadardı minicikti. şu an bir karış kadar oldu. bir senede kocaman oldu eşşek sıpası. almak isteyenlere tavsiye ederim. ancak tek bir şart var ki o da ilgilenecekseniz alın. yoksa ilgisiz kalınırsa ve bakılmazsa maalesef ki o kaplumbağa ölmeye mahkum. bir senede nereden baksanız üç milyar yemiştir. akvaryumuydu, filtresiydi, uv lambasıydı, elektiriğiydi, damacana suyuydu, yemiydi, vitaminiydi, damlasıydı vayy anam vayy. ama feda olsun benim tosbiğime.

0

kablumbağaların evlerini beraberinde götürdukleri için onlar ıcın sıkıntı olamaz üşümeyeceği bir yer bulir muhakkak

0

kaplun bağaların sıcak yerlere gitmediği kesin kaplunbağalar da tıpkı ayılar gibi kış uykusuna yatarlar. tenha bir yerde uyurlar kimseye görünmezler.

0

merhaba , bu kaplumbağalar kafalarına göre bazen bir kuytu köşe bulup orada beklerler yada bir korku akında olduğu gibi kendi kabuklarının içlerine çekilip insanlardan uzak bir yerlerde bekleyip yazın gelmesini beklerler çünkü bilirler ki insan en acımasız hayvandır zarar verirler

0

kaplumbağlar tıpkı ayılar gibi kış uykusuna yatar ve kabuğuna çekilirler.

1

kaplumbağalar kışın kış uykusuna yatarlar. yuvaları toprak altındadır diye biliyorum.

1

kaplumbağalar kışın kış uykusuna yatarlar. ortalık yerlerde de uyumayacakları için tenha bir köşe bulup orada uyur ve etrafta görünmezler.