0

hic de binmem biliyor musun. bindigim zamanda artik skolyozdan dolayi bazen agri vurur kalcama da bir merdiven basamagi kadsr kaldiramayacagim zaman oluyor agrilardan. anca o zaman binerim. saglikli binenler beyin özürlü ama yapmayin :d :d

1

kullanabilirler ama bu kişilere öncelik tanımak şartıyla tabiki de

0

bugün başıma gelen bir olay pusetle asansöre bineceğim asansöre ben yaşlarda bir bey ve ailesi bindi herkesi ite kaka geçip (6kişi) çoluk çocuk ailecek ve hepsi sağlıklı o kadar sağlıklı ki küfür bile ediyor. neyse benim arkamdaki bey ve ben gençler ve sağlam olanlar inebilir mi yaşlılar ve bebekli insanlar binsin dedik asansörün önü kalabalık çünkü karşıyaka durağı malum. hayyy demez olaydık esas bizim binmememiz gerekiyormuş asansöre ben pusetle merdivenden çıkacakmışım buarada yaşınıda söyledi benden küçük 36 yaşındaymış beni genç gördü galiba hoşuma da gitti :) sülalemize sövdü en herkes adama yüklenmeye başladı herkese sövmeye başladı enson güvenlikcilere şikayet ettik onlara sövüyordu. çok sinir oldum ve üzüldüm ülkem ne hallerde.

2

yurdumun eli ayağı tutan ama o poposu yorulacak diye merdivenleri çıkmayı, ya da yürüyen merdivenlere kadar gitmeyi düşünmeyip yöneldiği asansördür. adı engelli asansörüdür ama baktığımızda beyin özürlüleri görürüz. fiziksel engeli olmayan ruhsal engelli vatandaşlardır bunu kullananlar genellikle. metronun kapıları açılır açılmaz inenleri beklemeden, birbirlerini ezerek içeriye de dolarlar bu tipler. trafikte gereksizce emniyet şeridini kullananların toplu taşımada ki versiyonu bunlar eminim.

1

kullanırsın rahatsızsan hastaysan kullanırsın işin aceleyse kullanırsın ama gençler kullanınca ireti oluyorum bu sebeplerin dışında kullanan kim varsa ayıplar yüzünede vururum..

0

doğru bulmuyorum çünkü o asansörler o kişiler için kolaylık sağlamak için yapılmış ama hiç bir fırsat kaçırılmıyor.

0

şimdi sadece gebeler ve engelliler için değil yaşlılar içinde ve ben üzerimde ağır bir yük varsa kullanıyorum açıkcası boş bulduğum zamanlardada değerlendiriyorum sonuçta binen birini itip yerine geçmiyoruz o kadar büyütülmemeli bence

0

bu soru tam bana gore. bebeğim var. önce bir bakis atiyorum :) sonra dayanamayip dusuncemi söyluyorum. daha cok buyuk kizim yanimda iken ;" bak kızım sen buyuyunce lutfen merdivenleri kullan olurmu. birak asansoru ihtiyaci olanlar kullansin diye yuksek sesle soyluyorum " anlayan oluyormu hayir. birde o insanlarla ayni asansore binmek durumunda kaliyorum. daha bir sinirleniyorum. ayni serenadı toplu tasima araclarinda yasiyorum. yasli insanlar daha cok genc insanlari ikna edip merdivene yonlendiriyorlar. ne tuhaf degilmi ? yaslilara oncelik vermeleri gerekirken zorla merdivene gidiyorlar ya da hooop asansore atliyorlar.

0

ben kullanmıyorum yürüyen merdivenler var ama ekstra fuzuli yere kullanılmasını doğru bulmuyorum sonuçta engelli insanlar için koymuşlar o asansörleri oraya amacından sapıyor böyle olunca.

0

yaşlılarda kullanabiliyor. ben kimse yoksa kullaniyorum. heyer varsa insanlar merdivenden inerim,çıkarım dediğim gibi kimse yokken kullanıyorum. ama insanlar varken kullanan gençler ayıp ,terbiyeslik ,saygısızlık yapiyor.

0

çok yanlış ama insanlar düşüncesiz oldugu çin kullanıyorlar maalesef

0

terbiyesiz olduklarını burdanda belirtiryorlar işte kurallara uygun kalmaları gerekirdi onların yerleri var