0

nerde o eski bayramlar diyen biri büyük ihtimalle geçmişini özlüyor dur her nesil yaşlanınca yada biraz olgunlaşınca bu terimi kullanıyor bayramların tadı tuzu kalmadı anlamını çıkarabiliriz

0

doğru demisler eskidendi o güzel bayramlar malesef biz çocukken sabah kahvaltimizi yapip dışarıya cikip herkesi tek tek bayramlasmaya gider şeker topladık daha güzel di ogunlerr dahabir degeri vardi.şimdi kimse kimseye gitmiyor bile tercihe döndü birde tatil çıkardılar bayramlarda cogu tatile gidiyor artık o güzel bayramlar gitti artık devir değişti insanlar değişti

1

nerde o eski bayramlar diyen bir kişi neyi kast de diyor derseniz. eskiden bayramların ona daha güzel geldiğini söylemektedir. ama işin aslı öğle değildir. çünkü kendim den biliyorum. eskiden yani çocukken bayram şekeri toplar dik ve o çok güzel gelir di bize, ve tabi bir de büyükler den para toplamak çok süper bir adet idi. ancak yaş ilerledikçe bu işler değişti ve para alan değil veren olduk. şeker alan değil. çocuklara şeker dağıtan olduk. ve sonra dan fark ettim ki her yaşın kendisine göre güzel tarafları varmış. şuan düşmüyorum millet bana para verse eskisi gibi sevinirmiyim inanın sevinmem biliyorum ki artık para ile huzur satın alınmıyor. ama huzuru çocuklara para vererek bulabiliyorum. neyse demek istediğim aslın da ah o eski bayramlar demek yerine kendimize bi bakıp. ben nere de hata yaptım demek lazım. bence olması gereken şey bu, hatayı başkasın da aramak yerine ilk önce kendimiz de hata aramak lazım ki. huzura ulaşa bilelim. bu tabi benim görüşüm. belki de size göre yanlış hatta gerçekten yanlış düşünüyor olabilirim. kusurum varsa affola. herkese kolay gelsin. bol kazançlar.

1

eskisi gibi aileler pek bir arada olmuyor normal bir gün gibi geçiyor şen şakrak geçen günler yok.eskisi gibi saygı çerçevesinde olan durum yok.

0

eskisi gibi olmadığını neşeli ,huzurlu,mutlu,kalabalık olmadığını gençliğinde kaldığı günlerden bahzediyor. bence benim düşüncem.

0

eski bayramların daha iyi oldugunu söylemek istemiştir

0

yaşlandığını ve harbiden bayramların eskisi gibi tadının olmadığını bahsediyor