1

bir dönem madde madde yolları süslediği için neredeyse hepsini biliyorum. ama buraya yazarken emin olmak için yine de bir göz attım.
*cömertlik ve yardım etme de akarsu gibi ol.
*şefkat ve merhamette güneş gibi ol.
*başkalarının kusurunu örtmede gece gibi ol.
*hiddet ve asabiyette ölü gibi ol.
*tevazu ve alçak gönüllülükte toprak gibi ol.
*hoşgörülülükte deniz gibi ol.
*ya olduğun gibi görün, ya göründüğün gibi ol.

1

ben bir konyalıyım. ve konyada mevlana şehri olarak bilinmektedir. mevlananın yedi öğüdünün tamamını ezbere bilmiyorum bazılarını biliyorum. bunlar; cömertlik ve yardımseverlikte akarsu gibi ol. sefkat ve merhamet göstermekte güneş gibi ol. baskalarının kusurlarını örtmede gece gibi ol. tevazu ve alçakgönüllülükte toprak gibi ol. hoşgörülükte deniz gibi ol. ve benim en çok sevdiğim ve beğendiğim aradada kullandğım ya oldugun gibi görün yada öründüğün gibi oldur. cok derin bir anlam içermektedir bence. ne kadarda ince düşünülmüştür.

1

ben ezbere biliyorum her insanın da bilmesi gerektiğini düşünüyorum bu yüzden de odamda kocaman bir tablo haline çerçevelettirip astirtim oturan bir mevlana ve yedi öğüdü yazıyor her gün bakıyorum ve aklıma kaziyorum böylelikle ezberlemiş oldum hiç de sıkıntı çekiyorum gerçekten güzel tavsiye ediyorum herkese her insanın bilmesi gerekiyor .

1

yok bilmeeyiz olay burdan başlar burda biter hesabı