1

tabi ki de hayır. öğle bir şey olamaz. bildiğim kadarıyla kıbleyi biliyorsan kesinlikle kıbleye yönelmemiz lazim. ama yok kıbleyi bilmiyorsak tahmini olarak bir hesap yapıp ona göre kıbleye yönelmek gerekir tam olarak yönelmesek bile tahmini olması yeterlidir. ancak bu kıbleyi bulmamız mümkün olmadığı hâller de geçer lidir. benim bildiğim bu kadar. herkese kolay gelsin. bol kazançlar.

0

güzel soru . doğru gibi geliyor insana , ama doğru değil mesela kıble şuan ki konumunun sağında kalıyor diyelim sen tam karşına doğru namaza durursan kıbleye doğru durmuş olmuyorsun dünyayı dolaşıp kendi konumuna gelmiş olursun anlatamamış olabilirim :)

0

dünya yuvarlak ama senin yönün nerde olursan ol kabe’ye dönük olması gerekiyor.

0

evet önceki arkadasin da verdiği cevap gibi merkez sürekli değişiyor hareket halindesin. o mantıkla düşünmek istersen kabeye gittiğinde ona sırtını dönersen yine kendini kabeye dönük olarak mi kabul ediyorsun ki bu şekilde bir değerlendirmede bulunuyorsun.

0

en kısa uzaklık olarak hesaplanıyor diye biliyorum ya da güneye dönmek gerekiyor bunun farklı bir açıklaması mevcut diye biliyorum . dünya ayrıca yuvarlak değil geoit şeklindedir yuvarlak çok farklı bir şekil geoit çok farklı bir şekildedir .

0

hayır olmuyor tabiki. bulunduğun merkez herzaman değişiyor. sabit değilsin.