0

yani bir insan bir şeye nasıl yaklaşırsa karşılığını o şekilde bulur anlamındadır.

0

birine karşı iyi davranırsanız gün gelecek biri veya o kişi de size iyilik yapacak iyilik eden iyilik bulur gibi

0

siz iyilikle karşılık verirseniz karşınızdaki insana fedakarlıklar da bulunur yardımsever iyi bir şekilde yaklaşırsan karşınızdaki insandan da iyilik görürsünüz maksatlı söylenmiş olabilir .. veya yaptığınız iyiliğin karşılığını bir şekilde alırsınız bu size iyilik olarks döner anlamına gelir.

0

iyilik yapan iyilik bulur atasözü bize bu dünyada yaptığımız davranışların iyilik yada kötülük olarak geri bize döneceğini işaretidir .yani diğer bir deyimle ne ekersen onu biçersin kelime anlamıyla aynıdır

0

etrafına iyilik eden kimse gün gelir zor durumda kalır ona da iyilik yapılır

0

adı uzerinde zaten bu.sen ne kadar dogru olursan sen ne kadar yardimci olursan kim oldugu farketmez bunun ayni sekılde alırsın karsiligini demek anlamina geliyor.

0

çünkü normalde öyledir de. atasözü kendini açıklıyor zaten. karşılıksız çıkarsız iyilik yapmak her şeyden önce insanın kendisine yaptığı iyiliktir aslında. ve iyilikle kötülük unutulmazmış. iyiliği yaptığın kişi sen unutsan bile bir gün bakarsın ummadığın anda o sana yardım ediyor.

iyilik yap denize at, balık bilmezse halık bilir demişler. iyilik ettiğin insan bunun değerini bilmezse dahi yaratan verir sana mükafatını ve aslında bu kişi bunu mükafat vs için yapmaz zaten, o yüzden de adı iyiliktir ya.

0

senin yaptığın iyilik allah katında bir borçdur ve allah sana yaptığın iyiliği geri verir

0

rüzgar eken fırtına biçer derler yani iyilik yapanda iyilik bulur iyilik yap ne olursa olsun birgün seni bulur

0

bu atasözünün anlamı kesinlikle iyilik eken iyilik biçer ile aynıdır. sen karşında ki ne iyilikle gidersen oda sana iyilikle gelir kötülükle gidersen kötülükle gelir . sen karşında ki ne olarak gider ne olarak bakarsan oda sana öyle bakar . sen nasıl düşünürsen senin hakkında da öyle düşünen birileri mutlaka olacaktır.

0

bu sözün gerçekçiliğine inanmıyorum asla, o kadar iyilik yaptım ve bu halde perişan bir durumdayım. ben ne günah işledim de bunları hak ettim?. iyilik yaptım o kadar iyi davrandım kendimden hep ödün verdim, bişeye yaradığı yok olan bana oldu ve elimden tutacak kimse yok etrafımda. iyilik yapan iyilik bulurmuş külliyen yalan, vicdanıma çok küfürler ediyorum. kinliyim çünkü bunların bir karşılığını görmedim hiç, sigara eşliğinde ağlayarak duygusal şarkılar dinliyorum allah'tan reva mı bu!. madem ne yapsam elime geçmeyecek, iyilik yapmanın da hiç bir anlamı kalmıyor.

0

iyilik yaparsan allah ta sana karşılığını verir iyilik yaparsanniyilik bulursun kötülük yaparsan kötülük bulursun her aman iyi olki iyi olabilesin kötüler kazandıklarını zannetsin

0

etrafına iyi davranırsan bir an gelir kötü duruma düşersin ve iyi davrandığın kişiler seni bulur ve onlarda senin sıkıntını paylaşabilir size karşı iyi olabilir. bundan yola çıkarak iyilik eden iyilik bulur atasözü ortaya çıkmıştır.

1

ister kader planı içerisinde değerlendirin bunu ister başka bir düşünce kalıbı içerisinde, hangi inanca sokarsanız sökün, hangisine bakarsanız bakın hepsi aynı fikri tavsiye eder insanlara. iyilik yapılan insan söz vermişçesine mutlaka gördüğü iyiliğe mukabele edecek, ve farkında olmadan halka halka bir iyilik hareketi başlatmış olacaktır..