0

evet büfede çalışıyordum daha 6. sınıfa giderken hem okula giderdim okul çıkışı ise büfeye giderdim günlük 5 lira alırdım o zamanın parasıyla napalim fakirliğin gözü kör olsun çok şükür şuan birazda olsa iyi durumdayım allah'ıma binlerce kez şükür bizi bu zamanlara getirdiği için.

0

okul harçlığı için çalışmadım ama eve katkı olsun diye çalıştım ilk ve son işim hep marketlerde kasiyerlik ve ya reyoncu olarak çalıştım her ikisini de yaptım bebeğimden dolayı evdeyim ama tekrar girmeyi düşünüyorum para lazım malum yaşam şartları zor kira vermesekte

0

otelde bellboy olarak çalışmıştım ve süpermarkette reyonda çalışıyordum.benim için yaz ayları cep harçlığı oluyordu.tavsiye ederim.

0

16 yaşında lisedeyken babam işten çıkartılmıştı ve iş bulamıyordu bende aileme destek amaçlı yaz tatilinde çalıştım kaliteli bir bayan giyim mağazasında tezgartarlık yapıyordum ve depo işlerini ayarlıyordum zarf içindr haftalık alıyordum ve daha zarfı açmadan getirip aileme veriyordum. iyikide çalışmışım iyikide aileme destek olmuşum çok mutluyum.

1

çoçuk iken çalışmaya başladım. daha 13 yaşlarındaydım. ilk olarak pazarlarda çay sattım. pazarlarda su sattım. çayçı da çalıştım. yine pazarlarda limonata sattım. daha sonrada mağazalarda çalıştım. ardından otellerde çalıştım. daha sonra ayakkabı boyacılığı yaptım. sokaklarda simit sattım.

1

hayır çalışmadım. ailem de böyle bir şeye izin vermezdi zaten.

2

ben orta okulu bitirdim. babam beni tekstile verdi. sen okumazsin dedi bende evet okumam dedim ilk ayakcilikla başladım 13 yaşındaydım. sonra ütü pakete girdim. sonra baskı işi yaptım, makinaya gectim. hepsinden sıkıldım ütü paket ustalığı yaptım. 21 yaşında evlendim 22 yaşında anne oldum. şimdide ev hanımıyim.

1

evet çalıştım ben sanayide çalıştım az da dayak yemedim bu yüzden ama yazları çalışıyor kışları okuyordum böyle olduğu için çok zor gelmedi ortaokul ve lise tam zamanında kayıpsız bitirdim şimdi hukuk fakültesinde eğitim alıyorum devlet üniversitesinde kayıpsız bir şekilde kazandım sınavı da ilk senemde bunu da düzenli ders çalışma disiplinine borçluyum tabii bir rehberlik hocam vardı onun da katkıları hayatımda çok oldu çok sevdiğim bir hocamdı.

1

çocukken harçlığımı çıkarmak için tabi ki de çalıştım. neler yapmadım ki mesela orman da yetişen ceviz ağaçların dan ceviz toplayarak. sonra da o cevizleri götürür pazarda satardık. daha bu da değil. bizim orada kara dut ağaçları olur yolun kenarların da yine ormana ait onlar dan da dir toplar dik ve yine pazara götürür satardık. bunlar küçükken yaptığım işler di daha sonra lise dönemin de lokantaya girip çalışmıştım. ve o gün bu gün dür. lokantalardan fazla bir şey yemem. bu da size bir tüyo olsun. başka çok yer de çalıştım. ama kimsenin çalışmasını istemem dersinize bakın derim. herkese kolay gelsin der bol kazançlarıniz olsun.

0

çalısmadım ama calismak isterdim yani. babamda hic (en azindan yazlari) calismam icin en azindan versene bir tekstile yani. yokk... bence cocuklar14-15 yasina geldikten sonra 1 ayligina da olsa yaz tatilinde 3 ayligina da olsa brnce calismalari icin biyere gonderilmeli diyorum. hele simdiki cocuklar. ayni nesil arasinda o kadar fark olusmaya basladi ki.

0

evet çalıştım pazarcılık yaptım çilek satiyordum mahalle aralarında çiçekçi diye b agiriyordum.

0

evet çalıştım sabahları okula gidiyorum öğleden sonra gidip çalışıyordum tatlı satıyordum kadayıf künefe satıyordum ama işte çalıştığım için okul zor gelmeye başladı çalışmak daha iyi geliyordu o yüzden liseye gidemedim şimdi pişmanım