5

fobin var mı?

32 cevap
1

karınca uğur böceği arı ve renkli kelebekler hariç tüm böceklerden korkuyorum. birde sürüngenlerin bazılarından çok korkuyorum.

1

yükseklik fobisi vardir bende.yüksekteyken asagi bakamıyorum malesef.basim dönüyor ve düsecek gibi oluyorum.eskiden insaatta calısırken iskele uzerine cıktıgımızda cok tedirgın olurdum.dördüncü kat ve sonrasında iskeleye ben cıkamazdım asagi inerdim mecburen.bu sebebten dolayı isimden daha oldugumun zamanlar oldu.sonrasında zaten celik montaj islerine yöneldim.onlarda yükseklik ile sıkıntı yasamıyorum.cunku fabrika icerisinde oldugumdan yukseklik gibi bır durum ile karsı karsıya gelme rıskım cok sukur ki bulunmamak ta.bunu yenmen icinne kadar caba sarfetsemde malesef bu fobimi yenebilmis degilim.aslinda insaat isinde guzel para var dis cephe mantolamacıydım ben.ama iste bu yükseklik mevzusu yuzunden isimi bırakıp çelik montaj islerine yönelmek zorunda kaldim.halbuki korkum olmasa ve devam etseydim cok güzel paralar kazanabılırdım.cevremde arkadaslarımdan bu işi yapanlar arasında cok deli paralar kıran kisiler mevcut bılıyorum.ama saglık olsun napalım bu hayatta en önemlisi saglıgtır.sglık yoksa gerısının hıc bır onemi yok.bu korkunun sebebinide acıklamam gerekırse cocukken yasadıgım bir travma nedenıyle yükseklikten korkusu fobısı basladi bende.3 katlı bir evin balkonundan asagı dusmusum ama cok sukur asagıda kum oldugu ıcın sadece ayagım kırılarak kurtulmusum bir sekilde.iste buna sebep bende ileriki sürecte yukseklıkten korkma gıbı bır travma olusmus ne yazıkki.keske olmasaydı boylesı bir fobi ama var yani ne yapalim kader utansın.

2

maalesef var. yükseklik korkum var. nasıl geçecek bilmiyorum.

1

benim bir çok fobim var. ama iki tanesinden biraz bahsedeyim. ilki karanlık fobisi ama normal derece de değil bu. asla karanlıkta uyuyamam gece lambası falan bile yeterli değil benim için gündüz gibi olacak oda. ayrıca gece uyanıp su içmek istersem yada acıkırsam diye mutfak mutfağa gitmek için koridorun lambasının da açık olması lazım. lavaboyu da söylememe gerek yok sanırım. elektrik giderse jenaratör devreye girene kadar ki sürede bile kriz geçirebildiğim için asla yalnız kalamam. sonuçta elektrik bu ne zaman gideceği belli olmuyor. ikinci fobime gelince o apayrı bir dünya benim için neden kaynaklandığını bilmediğim halde çöp koyteynırlarının yanından asla geçemem. içinden bir şeyin çıkıp beni öldüreceğini düşünürüm hep. hatta bir keresinde sırf çöpün yanından geçmemek için kendimi yola fırlatıp arabanın altında kalmaktan son saniyede kurtulmuşluğum bile vardır. o derece korkuyorum yanlarından geçmekten. hiç bir güç bana çöpleri de attıramaz yanından geçemiyorum çöpü nasıl içine dökebilirim ki :)

1

karanlık fobim var gece lambası tv muhakkak açık olur

1

evet var böceklere dayanamam birde fare denilmesine tahammül bile edemem iyyyyy

1

örümcek ve küçük canlıların hepsi karınca dahi olsa vücudum kaşınmaya başlıyor

0

evet fobim var birinin aniden karşıma çıkıp yüksek sesle konuşması veya bağırması.

0

çok fazla fobim yoktur ama en büyük fobin yükseklik korkusudur en küçük bir yüksek yere bile çıkmakta tereddüt ederim

0

hayatımda sonradan oluşan kaldırımlardaki demir parmaklıklı yerlere basınca içine düşeceğim hissi oluşuyor yada üzerindeyken düşüyormuşum gibi olup paniklerim. ayrıca böcek tarzı özelliklede örümcek konusunda ismine bile tahammül edemem

0

olmaz olur mu yürüyen merdiven kirkayak bunlar

0

yılan,kurbağa,yükseklik birde akrep