0

ülkemizde şirketlerin iflas açıklaması yasaktır borcunun vadesi gelen şirket borcunu ödeyememesi durumunda asliye ticaret mahkemesine giderek konkordato talebinde bulunur mahkeme olayı inceler onay verirse şirket alacaklılarıyla borç erteleme antlaşması yapar borçlarını erteler ülkemizde dolar kurunun son üç dört aydaki yüksek volariteli seyri yüzünden bir çok şirket konkordato ilan etmekte faaliyetlerini daraltmakta üretimden taviz vermekte işçi çıkarmaktadır.

0

şirketlerin iflasın eşiğine gelince başvurduğu borç erteleme ve borçlarını taksitle ödeme planı istemesidir

0

iflas edeceğini hisseden firmaların önlem alması ve kendini kurtarma çabası bence

1

konkordato , bir şirketin iflas etmesi demektir

0

şirketlerin iflas öncesi son çırpınışlarıdır. zaman kazanıp, borçları erteleme çabasıdır. büyük şirketlerin konkordato ilan etmesi, borçlu oldukları bir dünya küçük şirketi bitirir.iflasa sevk eder.

1

bunun için iflas masasına başvuruda bulunur

1

şirketlerin iflas etmesi durumunda başvurduğu iflas şeklidir.

0

konkordato, şirketlerin zararlarını dile getirmesi veya iflas eşliğinde olduklarını devlete duyurmasına denir. ekonomik olarak şirketlerin zor bir durumda olmasını ifade eder. sıkıntılı bşr durumdur ülke için.

0

bir şirketin yan dalları yani frenchaise diye yazılıyor sanıyorum bunların avm kiraları artınca uymaya çalıştıkları para arttığı için gelir gider kıyaslamasında batacağını söylüyor sonra devletten vergi kesimi istiyorlar

1

ben iflas ettim deyip büyük şirketlerin başvurduğu bir iflas şeklidir. ama türkiye de farklı uygulanıyor.