1

hibrit tohumlar, kapitalizmin bilimsel tarımının tek ekimlik meyvesidir. bir çeşit bağımlı tohum yani.
iki ya da daha çok aynı tohumun labaratuar ortamında saflaştırılması elde edilmiş, ekildiğinde geleneksel tohuma göre daha yüksek verime sahip ama bir sonraki yılda ekimi bil yapılamayan bu sebeple de yüksek maliyetli, kimyasal korumaya daha gereksinim duyan kısaca melez tohuma verilen isimdir.

1

tohumlar ilgi alanım. tabi ki düşündüm ve araştırdım, her zaman olduğu gibi bunun ucu da israil'e kadar değiyor.

tohum olmazsa dünyada tarım yok olur ve üretim mümkün olmaz. bitki olmazsa, hava, insan, hayvan kısaca hayat olmaz. ve dünyada büyük güç sayılan ülkeler, şirketler bu gücün farkında, o yüzden tohumları hibritleştirerek bu konuda tekel olmak istiyorlar.

ülkemizde yerli tohum satılması yasak, bu yüzden tohumlar takas yoluyla üreticiler arasında çoğaltılıyor.

norveç'e bağlı svalbard takım adalarında, kıyamet deposu denilen bir yerde tüm tohumlar olası bir buzul çağından sonra hayatın tekrar başlaması için saklanıyor ve buraya nuh'un gemisi deniyor. ancak gerçek amacının bu olduğunu düşünmüyorum.

monsanto firmasından tohum alan bir çok çiftçi ağır sözleşmeler sonucunda şirkete borçlandığı için intihar ediyor veya üretim yapmaktan vazgeçiyor. çok derin bir konu ve hakkında bir çok belgesel var. bilgi sahibi olmanızı ve araştırmanızı tavsiye ederim.