1

bir madeni nerede çıkartılır size bildiğim kadarıyla cevap vereyim. bor madeninin dünya genelin de yüz de 80 e yakın oranı türkiye den çıkartılıyordur. bunların en çoğu da kıyı bölgelerimiz de balikkesir,
kütahya , eskişehir de çıkartılıyor. bu kadar fazla bir oran olunca dünya devletleri de bor ile ilgili de fazla bir şey yapılmasına izin vermiyor ve hatta bir adam garajın da borla çalışan bir araç yapıyor ve bunu tanıtmak istiyor .
bu bor ile çalışan araç diğer yakıt türlerine nazaran daha uzun yol yapılabileceği de tespit edilmiş tabi ve daha fazla uygun bir fiyata hem de. ne de olsa kendi topraklarımız da üretiliyor. ancak bunu bulan kişi sebebi bilinmeyen bir cinayete kurban gidiyor ve dosyası meçhul cinayet sebebi ile kapanıyor. cinayet zanlısı da bir türlü bulunamıyor.
ve hatta bu bulduğu buluş la birlikte evi yanıp kül oluyor. ve yapmış olduğu icada bir türlü ulaşılamıyor. ne yazık ki icadı sır olup, uçup gitmiş bir yerlere ama nereye gittigini bilen yok.
yani demek istediğim turkiye da bir şey yapacaksan kimsenin ekmeğine karışmadan yapacaksın yoksa sebebi bilinmeyen bir meçhul cinayete kurban gidersin ve peşin de bir sürü göz yaşı bırakırsın sadece, daha başka hiç bir şey yapamazsın .
ne yazık ki tükiye şartları böyle ve bunun gibi daha bir çok gencimizi kaybettik biz hem de sebebi bilinmeyen nedenlerle , hatta isparta ilin de düşürülen uçak faciasında bir çok aselsan da çalıştığı tespit edilen bilim adamlarımızı toprağa verdik. bunun gibi niceleri böyle gitti ne yazık ki. saymakla bitmiyor işte. neyse benim diyeceklerim bu kadar. herkese kolay gelsin. bol kazançlar dilerim.

0

bor madeni genellikle ege ve marmara bölgesi civarinda yani balıkesir,kütahya,eskişehir gibi alanlarda çıkartılir

0

bir madeninin yüzden 70'i türkiye'nin balıkesir, kütahya ve eskişehir illerinden çıkarılmaktadır.