0

topuklu ayakkabılar ilk kez mısırlı çiftçiler tarafından toprağa zarar vermemek için giyilmiştir.

0

benim öğretmenim bununla ilgili bir hikaye anlattı. eskiden arapla tuvaletlerini ortalık yere yaparmış bu yüzden o pisliğe basamak için ayakkabıların altına tahta çakarmış. yani bu topuklu ayakkabı o sayede hayatımıza girmiş ne kadar doğru bilmiyorum.

0

benim hayatıma girmediği için bilmiyordum cevapları okuyunca öğrenmiş oldum. :)

1

ilk kez iskoçyalıların erkeklerin giydiği bir aksesuardır. kadınların kısa boylu olması ve vücutlarından dolayı sonraları onların ele geçirdiği bir aksesuar çeşididir.

1

topuklu ayakkabı ile ilgili duyduğum bir rivayete göre topuklu ayakkabılar ilk olarak fransa'da üretilmiştir. fransızların çok pis bir toplum olduğu ve tuvaletlerini kaplara yaptıktan sonra sokaklara döktükleri söylenmektedir. fransa yolları da bu yüzden leş gibi pistir tabii eskiden. insanlarda bu pisliklere fazla basmamak için ve kıyafetleri sürtünmesin diye topuklu ayakkabıları icat etmişlerdir. ayrıca bilindiği üzere fransa parfüm bakımından da gelişmiş bir ülkedir ilk parfümler fransa'da üretilmiştir.bunun sebebi de fransızların pis kokularını bastırmak içindir. yani benim duyduğum hikaye bu şekilde ne derece doğrudur bilemiyorum.

0

iskoçyalıların erkekleri giyermiş bildiğim kadar sonra nasıl olduysa kadınlar el koymuş.