0

diktatör ülkeyi kendi sert kuralları ile yöneten kimsedir. tarihten örnek vermek gerekirse hitler bir diktatör örneğidir.

1

diktatör kelimesini bildiğim kadarıyla size açıklayayım. şimdi diktatör kelimesi daha çok yönetim şeklin de kullanılır. yani bir yönetim de baştaki kişinin her dediği doğru kabul ediliyor ve her dediği kanun hükmünde oluyorsa, işte biz ona diktatörlük yönetim biçimi diyoruz. ve yöneten kişi ye de diktatör deriz. diktatörlük artık zamanımız da pek kalmadi, gerçi her ne kadar bazı ülkenin vatandaşları diktatörlük le yönetiliyoruz dese de, aslın da diktatörlük le yönetilmediği kendi bu söyleminden de anlaşılıyor.
çünkü diktatörlük le yönetilmiş olsa bu sözü söyleyemez çünkü sonun da ölüm olduğunu bilir. ölüm olmasının sebebi yani suça da başta ki diktatöre karşı gelmek olur. onun söylediklerini eleştirmiş olur.
ama diktatörlük de böyle bir uygulama söz konusu bile olamaz. hele ki diktatörü eleştirmek sade vatandaşın haddine bile olamaz bundan dolayı da bu söylemin de bulunması halinde ya öldürülür, ya öldürülür. diye düşünmekteyim. bu devirde ki vatandaşlar sadece kendileri daha özgür olabilmek için ve başa helen kişinin kendi istediği kişi olmaması nedeniyle böyle bir suçlama da bulunuyor. yoksa yukarı da 'da dediğim gibi diktatörlük ile bi alakamiz kalmadi artık. ne de olsa 21. yüz yildayiz. artık daha çağdaş ve özgür yaşayabiliyoruz diye düşünüyorum. tabi bunlar benim düşüncelerim. herkese kolay gelsin bol kazançlar.