0

rüzgarlar dünyanın hareketinden dolayı oluşan hareketliliktir . rüzgar çeşitleri ülkemizde fön , hamsin , sirrokkodur . bunlar sıcak rüzgarlardır . soguk rüzgarlar ise bora , etezyen ve miristraldir .

0

rüzgar deyince aklıma benim gelen şey rüzgar yönleri oluyor. poyraz karayel gibi diğer rüzgar çeşitlerimiz aklıma geliyor.

0

rüzgar genel olarak tabir olarak şöyle diyebiliriz yani kuzey yarım kürede kuzeyden esen rüzgarlar hava sıcaklığını düşürdüğü için güneyden esen rüzgarlar sıcaklığı yükselttiği için yenilen bir faktör olarak biliyoruz rüzgar rollerimiz vardır bizim öncelikle karayel yıldız poyraz etezyen lodos kıble keşişleme gibi rüzgar yönlerimizin olduğunu açıklamak istedim sizlere nemli yüzeylere daha az ısınıp soğuyor rüzgar sayesindeaslında aslında rüzgar bazen gerçekten insan sağlığı açısından da ciddi anlamda ya da bildiğini söylemek gerekiyor çünkü başta baş ağrısı olmak üzere farklı yönlerde insanı zor durumda bırakabiliyor onun için gerçekten dikkatli olmalıyız ve sert esen rüzgarlar gerçekten bizim için problem yaratabiliyor.