0

sorumani ekibine ilettim zaten bunu 2 saat önce kontrol ettiğim de gördüm.

-1

yahya akengin yazacaktınız galiba ama soruda yahya akıncan yazılmış. yorumunuz da bu yanlışı düzeltmissiniz zaten. yahya akengin'in hayatını paylaşayım.
daha önce duymadığım bir şairdir. internetten araştırdığıma göre yahya akengin 1946 yılında bayburt ilinde doğmuş bir şairdir. öğretmen kökenlidir ve edebiyat derslerine girmiştir. trt'de çeşitli görevlerde çalışmıştır ve birçok ödül kazanmıştır. yurt içinde ve yurt dışında birçok şehir festivalleri ne katılmıştır. şiirleri , romanları, tiyatroları ve radyo oyunları mevcuttur.
şiirlerine örnek verecek olursak;
istesen
akşamla gelen
çağ sürgünü
saatler ve çehreler
ötelerden kimselere anlatmadım
sözümüz var
romanlarına örnek verecek olursak;
özlem yokuşları
dönüş acıları
yaralı dağlar
oğuz dede
sarkaç
tiyatrolarına örnek verecek olursak
enver paşa ve büyük ümitler
eski çarıklar
aile bağları
radyo oyunları ise şunlardır ;
ceylan vurmak
torosların öbür yüzü
plevne günleri
nene hatun
şirket koltuğu

0

ilk defa adını duyuyorum bilgiler için teşekkürler

0

yahya akengin 1946 yılında doğmuş üstadlarımız dan biri olarak karşımıza çıkmıştır.genellikle hisar türk edebiyatı gibi yazı ve şiirleri yayınlanmıştır.yahya akengin değişik türlerde ürün vermiş bir kişiliğe sahip olduğunu görebilmek aslında mümkün.şiirleri ile tanınmış bir kişidir gerçekten çok güzel şiirleri vardır.şiirlerinde genel olarak mistik ve içeri dönük duygular öne sürmüş bir kişilik olarak tanınmaktadır.yurt dışında ve yurt içerisinde birçok şiir festivallerine katılmış ünlü bir şair lerden biri olarak karşımıza çıkmaktadır.benim genellikle çok takip ettiğim kişilerden biridir ve çok değerlidir benim için.çünkü milli kültürlerimizi ön plana katabilecek ve onlara dayanabilecek şiirlerde yorum atmış bir kişidir.diğer şairlerimize bakarak farklılık gösterdiğini bir kez daha söyleyebilirim aslında.yaptığı yapıtlar ise istesen,akşamla gelen,çağ sürgünü,saatler ve çehreler,ötelerden kimselere anlatamadım,sözümüz var ibi şiirleri gerçekten benim için en anlamlı şiirler içerisinde yer alan belli başlı şeylerdir.roman türünde de çok yazı yazdığını görebiliyoruz aslında.özlem yokuşları,dönüş acıları,yaralı dağlar,oğuz dede gibi eserler roman lar aklıma gelen bazı şeyler.tiyatro konusunda da çok önemli adımlar attığını görebilmek mümkün aslında.enver paşa ve büyük ümitler,eski çıraklar,aile bağları gibi eserler gerçekten yahya akengin in yazdığı muhteşem eserler olarak aklımda kalan bazıları bunlardı.hayatı boyuncafarklı konular edinmeye çok dikkat eden bir kişilik var karşımızda aslında.diğer şehirlerden farklı konu edinmiş bir yazarımız olduğunu görüyorum.yahya akengin için anlatabilecek derim bu kadar hepinize hayırlı akşamlar bol kazançlar dilerim arkadaşlar.