0

maden suyu içerisinde doğal mineraller bulunur. soda içerisinde ekstra müdahale söz konusudur.

0

maden suyu doğal kaynaklardan elde edilir içinde çeşitli mineraller bulundurur. soda ise maden suyunun işlem görmüş halidir aromalı yani meyveli çeşitleri vardır. işlevi açısından ikiside aynı işi görür. mide de ki şişkinliği indirmek için içilir.

0

maden suyu doğaldır ve çeşitli minerallerden oluşur mideyi aşırı derecede rahatlatmasına rağmen tatsızdır daha doğrusu acımsıdır. buna rağmen sodanın meyveli çeşitleri vardır ve tatlandırıcılar da eklenir. kısaca ikisi de mideyi rahatlatmasına rağmen maden suyu doğaldır , soda yapaydır.

0

soda ile maden suyu aynı şey değildir sebebi ise kaynaklarıdır soda icme suyuna bir litre en az 570 mg bikarbonat ve 1000mg karbondioksit elde edilen bir yapay içiçedir maden suyu ise doğalı dır doğal bir içicekdir miniral acısından çok zengindir maden suyu ve soda ikiside mideyi rahatlatacak bir icicekdir lakin soda bundan başka bir gorevi yoktur oysa maden suyu aynı zamanda dogal bir miniral deposu dur toplumuzda bu ikisinin farkını bilen çok az kisi vardır

0

soda bildigimiz gibi hali yikamak la olur maden suyu mide siskinligi yemek yerken alina bir cesit sudur evet arkadar tabiki on2mlidir ikiside ve cok icmemeliyiz mideye rahatsizligi verebilir bir diyer soda ise halilarimizda yikadigimiz zaman marketen alip uzerine seperiz dogrumu acaba biliyorum

1

maden suyunda daha fazla mineral bulunmaktadır
. soda daha işlenmiş halidir . ikisi de mideyi rahatlatmaktadır .

0

valla ikisi arasında fark nedir bilmiyorum açıkçası ama mideyi fazlasıyla rahatlattıkları kesin

0

soda ile maden suyu ayni sey degildir sodaninn icinde karbonat ve karbondiokst vardir tabikide her ikiside mideyi rahatlatir ama soda bu ozelligi ile maden suyundan farkililik gosterir sodaninn icinde gaz yapan maddeler vardir maddeler yani dogal degildir tatlandiricilar ama maden suyununn icinde hic bir katki madddesin yoktur .. ve hicbir zarari yoktur sodaninn aslinda her ikiside mideyi rahatlatirr ... siskinligi alir kendimizi ii hissetmemizi saglar .. hos bn maden suyunu icemiyorm sodada biraz siskinlik yapio nasil birseyse insanalari rhtlartan sey bni rhatlatmiyi

0

soda ile maden suyu aynı şey değildir bence sodanın içinde bir karbonat ve karbondioksit gazları vardır tabii her ikisi de mideyi rahatlatır ama soda bu özelliğiyle maden suyundan farklılık yaratır. sodanın içinde yapan şeyler vardır maddeler yani doğal değildir değişik gıdalar vardır içinde o yüzden değişik gıdalar vardır genellikle üzerinde içinde farklı şeyler vardır o yüzden farklılık yaratır aralarında ama maden suyu doğaldır içinde hiçbir şekilde katkı maddesi yoktur ve daha yararlıdır bence o yüzden maden suyu hiçbir etkisi yoktur vücuda hiçbir zararı yoktur bence. sodanın içinde magnezyum gibi değişik vücudumuza yararlı şeyler vardır gıdalar vardır o yüzden vücuda biraz daha zarar verebilir ama maden suyunun doğal olduğu için pek bir zararı yoktur.soda ile maden suyu arasındaki tek fark zaten ikisini de mideyi rahatlatması mesela kuru fasulye yedikten sonra aşırı tatlı baklava mesela yedikten sonra midemiz aşırı şekilde yanar ve patlayacak gibi oluruz eğer bunlardan bir tanesini içersek karnımızın ağrısı ve şişkinliği gider ve daha iyi hissederiz kendimizi tek ortak yanı bu. soda genellikle içine limon katılarak içilir ama maden suyu direk içilerek hiçbir şekilde yanına bir şey koymadan içilebilir ve vücuda oldukça faydası vardır maden suyunu o yüzden maden suyunu daha çok tercih ederler doktorlar ve uzmanlar televizyonda birçok doktor maden suyunun ve sodanın birçok faydası olduğunu söylüyor ama aralarında farklar var bu yüzden maden suyu doğal olduğu için hiçbir zararı yoktur vücuda ama sodanın içinde bir karbonat karbonat ve karbondioksit gibi maden suyu gibi değişik gıdalar olduğu için vücuda biraz zararı vardır yani her ikisi de ayrı ayrı kendine göre faydaları ve zararları vardır a maden suyu daha çok yararlıdır ben özellikle kuru fasulyeden sonra yedikten sonra midemi rahatlasın diye maden suyu içiyorum sodayı fazla tercih etmiyorum midemi razı atmıyor bir acı veriyor mideme ama soda içindeki nane özü olması nedeni ile mideme rahatlık veriyor.

0

soda ile maden suyu arasındaki fark sodanın içinde karbondioksit ve bir karbonat eklenirse soda olur ikisi de mideyi rahatlatmktadır ve sadesinin kalorisi 0 dır yani yoktur kilo aldırmayan dahada yakmayı sağlarlar maden suyu ise tam aksine doğaldır ve yerin dibinden çıkar . sodanın bir sürü çeşidi vardır karışık meyveli limonlu sade çilek şeftali karpuzlu narlı portakallı . ve de bir sürü markası vardır . sprayt beypazarı , sarı kız , frutti gibi şuanda aklıma gelenler bu kadar .ben en çok narlı olanı severim tadı biraz ekşi olur ama yine de severim . işte ikisinin arasındaki far bunlardır arkadaşlar beni dinlediğiniz için çok teşekkür ederim hepinize bol kazançlar dilerim.

0

soda ile maden suyunun farkı soda meyve aromalıdır.maden suyu ise meyvesiz sadedir

0

markete gidince ya da bircafeye oturunca meyveli soda ya da sade soda istiyoruz bence bu yanlış bir şekilde dilimize oturmuş bir şey çünkü benim annem beni markete gönderdiğinde soda iserken temizlik malzemesi olan kimsasalı istemişti yani öce o ayrımı bilmek gerekiyoe ve doğru kullanmak en iyisi ama maden suyu ise doğa ananın bizlere sunmuş olduğu bir güzellik eğer fırsatınız varsa kaynağından içmenizi tavsiye ederim 100 de 100 minarel aslında oradadır.

0

ikiside aynı şeydir. doğal olarak yerden çıkar

1

doğal maden suyu yeraltı sularının elde edilmiş mineraller ve karbondioksit gazı ile birlikte yer altındaki çatlaklardan ilerleyerek yeryüzüne çıkar ve tamamen doğaldır soda ise içilebilir suya yapan mineraller ve karbondioksit gazı eklenerek elde edilen yapımı içecektir.
içilebilir nitelikteki herhangi bir suya karbondioksit ve bikarbonat eklendiğinde soda yapmış oluruz maden suyu ve soda ikisi de mideyi rahatlatma üzerine sayıdır ancak sodanın başka 11 hiçbir işlevi yoktur fakat maden suyu doğal bir ve mineral deposudur maden suyu içinde bir karbonat sülfat klorür kalsiyum magnezyum klorür ya diyor demir potasyum ve sodyum bulundurur

1

sodada bikarbonat ve karbondioksit bulunur fakat maden suyunda bunların yanı sıra magnezyum ,kalsiyum ve sülfat bulunan doğal bir içecektir.ama sadece ortak özellikleri mide rahatlatmadır.maden suyu tam bir mineral deposudur.yani tam olarak birbirine benzemezler.

2

soda meyveli olur ama maden suyu ise biraz daha tadı kötü olur

1

maden suyu sade ama gazoz ise meyve tadında olabilir....

1

maden suyu doğaldır ama soda fabrika yapımıdır .

2

adı üstünde maden suyu yani doğal bir içecektir.ama sodada bazı değişiklikler yapılmıştır bazı içerikler eklenmiştir.maden suyu doğal bir şeydir soda işlenmiş bir şeydir.aralarındaki fark budur.

2

maden suyu doğal kaynak suyudur mineral açısından zengindir soda ise herhangi bir suya karbonat ve karbondioksit ilavesi ile elde edilebilir.