1

maden suyu doğal kaynak suyudur ama normal soda fabrikada işlenmiştir katkı vardır

1

soda ve maden suyu ikisi de mideyi rahatlatan bir şey zaten aynı şey ama arasında bir fark var soda karbondioksit ve bikarbonat olduğu için ama maden suyunda öyle bir şey yok hatta doğal ve mineral deposuymus maden suyu yani arasında ikisi ikisinin arasında bu kadar fark var.

1

soda yapay olarak üretilir. içme suyun içerisine karbondioksit katılarak genelde fabrikalarda üretilir. doğal mineralli kaynak suyu ise adı üzerinde doğal olarak mineralli olarak çıkan sudur. maden suyunun insan vücuduna çok çeşitli faydaları vardır.

1

içme suyun içerisine karbondioksit katılmasıyla soda meydana gelir. sodanın gazlı olması dışında hiçbir özelliği yoktur. gazlı olmasından dolayı mideyi rahatlatan bir özelliği vardır. maden suyu ise içerisinde vücuda yararlı mineraller bulunan doğal olarak gazlı veya sonradan karbondioksit katılmış olan sulardır.

0

bence soda ile maden suyu arasinda fark yoktur sade soda sadedir meyveli soda meyvesine göre değisir fark var diyen ne bilim yalan söyliyordur heralde bilemedim simdi fark varmi acaba gercekten.

0

maden suyu doğal kaynak suyu olarak geçer. soda ise bu suyun işlenmiş halidir.

0

maden suyu dogal kaynak suyudur soda ise fabrikada islenmis halidir diye biliyorum

0

maden suyu mineralli kaynak suyudur, soda ise fabrikada üretilen, yapay gıda takviyeleriyle elde edilen bir içecektir bence soda kola gibi zararlıdır.

1

maden suyu doğaldır fakat sodalar insan eli değmiş. aslinda ikiside yararlidir . insanlar yemekten sonra insan içince rahatlıyor . almanların çoğu su niyetine soda tüketiyorlar . hepsi de bu durumdan gayet memnun gözüküyor

1

soda ile maden suyunun farkı vardır. aslında güncel hayatta hem soda hem de maden suyunu kullanırız ama aslında farkı da vardır. biri katı halde diğeri sıvı halde olandır. soda genelde çamaşırlar için kullanılan katı veya toz halidir. maden suyu da ismi gibi anlaşılan sıvı halde icileiçilebilir.

2

sanırım soda maden suyunun belirli bir takım işlemlerden geçirildikten sonra ki aldığı son durum. maden suyu ise gerçekte kaynak suyu tarzı doğal bir içme suyu biraz acıdır. örneğin ekinözü içme suyu gibi...

2

maden suyu dogal kaynak suyudur faydalir.soda uretilir fazlasi zararlidir

0

her ikisi de mideyi rahatlatir bunun disinda maden suyu ayrıca mineral deposudur

0

soda gazlı tatlandırıcı kullanarak yapılır maden suyu ise doğal mineralli su dur

0

soda ile maden suyu aynı şey değildir soda içme suyuna 1 litre en az 570 miligram bir karbonat ve 1000 miligram karbondioksit katılarak elde edilen yapar bir içecek de maden suyu ise doğal bir içecektir mineral açısından çok zengindir içeriğinde bir karbonat ve karbondioksitin yanısıra magnezyum kalsiyum sülfat gibi ana elementlerde vardı dr fevzi özgönül maden suyu ve soda ikisi de mideyi rahatlatma özelliğine sahiptir ancak sözünün bundan başka hiçbir işlevi yoktur oysa maden suyu aynı zamanda doğal bir mineral deposudur dedi toplumun toplumumuzda belki de birçok insanın maden suyu ve sodasının isim farklı olsa da aynı etkide olduğunu düşünün dile getiren örgünün ilk bilmemiz gereken maden suyunun ne olduğudur yurtdışında mineralli su diye adlandırılan suyu ülkemizde kafamızı karıştırıyor maden suyu yeraltı sularından elde edilmiş içerisinde çözülmüş mineral tuzları elementler ve gaz içeren sulara verilen addır mineralli suları diğer sulardan ayıran özellik kaynağından elde edildiği anda mineraller içerme içermemelidir maden suyu içinde bir karbonat sülfat kulu öğret kalsiyum magnezyum florit demir ve sodyum bulundurur içilebilir nitelikteki herhangi bir suya karbondioksit ve bikarbonat eklendiğinde soda yapılmış olur maden suyu ve soda ikisi de ikisi de mideyi rahatlatma özelliğine sahiptir ancak sodanın bundan başka hiçbir işlevi yoktur 10s maden suyu aynı zamanda doğal bir mineral deposudur dolayısıyla tüketilmesi önerilen doğal maden suları iğdır ve soda ile maden suyunu ayırt edebilmek için ürünün üzerindeki etiketi okuyup karar vermek çok önemlidir diye konuştu maden suyu içerdiği magnezyum kalsiyum fular gibi mineraller ve mineral ihtiyacını karşılamak için güzel bir kaynaktır diye dr fevzi özgönül açıklamasını şöyle sürdürdü içerdiği sülfat ve bir orman alanları sayesinde hem mide bağırsak sistemini rahatlatıcı etkisi vardır hem de böbrek fonksiyonlarının dengeler cilt için gerekli olan su ve mineral ihtiyacını ne karşılar cildimize gergin ve diri kalmasını sağlar özellikle yaz aylarında ve spor yaptıktan sonra ter ile kaybettiğimiz tuz ve minerallerin geri alınması için çok güzel bir alternatiftir içerdiği karbondioksit gazı sayesinde asitli içecekler güzel bir alternatiftir aynı zamanda bir karbonat özelliği sayesinde mide asidinin çok olduğu durumlarda rahatlatıcı bir etkisi de vardır spor sonrasında ayran ile birlikte alındığında hem tok tutma hem zayıflatma etkisi vardır maden suyunun içerdiği kalsiyum kemik yapısının flora de ağız ve diş sağlığında gelişmesi için son derece yararlıdır

0

soda tatlandırıcılar ile olup gazoz ise mineralli içecektir

0

bildiğim kadarıyla bı fark yok varsada bilmiyorum.

0

hic bir sey yok diye dusunuyorum bi fark mi varmis ki

0

bir kez pamukkale'de maden suyunu direk kaynağından içme fırsatı bulmuştum. çok faydalı olduğu söylendiği için hemen yumuldum. ama içimi çok kötü idi. :) zaten sıcak olarak çıktığı için tuhaf bir tadı vardı. acı desen acı değil, tuzlu desen tuzlu değil bir garip tat... orada öğrendim maden suyunun farkını... soğuk hali daha iyi ama o ilk çıktığı andaki halini para verseler içmem bir daha.. tabii çok şifalı ama.

soda ise içine bol karbondioksit basılmış maden suyu diyebiliriz. işlendiği için doğallığını kaybediyor. karbondioksit on gazlı içecek tadı veriyor ama faydadan çok zarar vermesine de neden olabiliyor. ayrıca sodalara meyve aroması katarak da satışa sunulabiliyor. diğer kola vb. gazlı içeceklere göre daha masum olsa da safi faydadan ibaret olmadığını da bilmek lazım sodanın...

0

maden suyu dogaldir katkisizdir ama sodalar genelde meyveli olur