0

evet bence kesinlikle değişmeli çünkü çok uzun saatler çalışılabiliypr aslında normalde 8 sat ideal çalışmak için ama çok fazla vakit gidiyor zamanınızdan yani aslında maksimum 5. veya 6 saat olsa çalışmalar insanlar da kendine sevdiklerine daha çok vakit ayırabilseler. akşam eve geliyor insanlar yemek yiyor duş alıyor zaten vakit geçiyor ertesi gün yine iş. gün bitmiş oluyor yani bence fazla çalışıyoruz devlet memurları gibi olmak vardı erkenden çıkıyorlar açıkcası bir de yol var eviniz eğer uzaksa iş yerinize bir de yol çekmek için saatler harcıyorsunuz eve kaçta geliyosunuz kimbilir yani bunları hesap etmek lazım bence çalışma saatlerinin daha verimli hale getirilmesi gerke ben öyle olmasını isterdim insanlar kendilerine sevdiklerine daha çok vakit ayırsınlar ve günlerini dolu dolu yaşasınlar isterdim

0

kesinlikle değişmelidir.kurumuna göre 12 yada 24 saat çalışanlar var ama türkiye şartlarında şu an zor görünüyor

0

kesinlikle değişmeli az paraya çok is var bu memlekette

1

bu konuyu açtığınız iyi oldu. özellikle asgari ücretli çalışan kişiler gece yarılarına kadar işyerinde çalışıyor. özellikle avm'de çalışan kişiler gece yarılarına kadar çalışıyor. hiç kimse ses çıkarmıyor bu duruma. bu insanların hiç mi sosyal hayatı olmayacak, ne zaman aileleriyle birlikte vakit geçirecek. ben özellikle avm'ler konusunda akşam 8,30'da kapanmasını istiyorum. avrupa'da nasıl 8,30'da avm'lerde işyerleri kapanıyorsa burada da kapansın. insanlar sekiz saatten fazla çalıştırılmasın. yazık bu insanlara, çoluk çocuk yüzü göremiyorlar.

1

aslında resmiyetteki çalışma saatleri çok da kötü değil sabah sekiz akşam beş ya da dokuz beş arası çalışmalara ve haftalık 45 saatin üstüne yasalar izin vermiyor. eğer haftalık 45 saat aşılırsa işyerlerinin işçilerine fazla mesai ücreti vermeleri gerekiyor. ancak özel sektörde genellikle çalışma saatleri sabah 8 akşam allah ne verdiyse şeklinde değişmektedir ve bu fazla çalışmalardan genellikle mesai ücreti alınmıyor. o yüzden değişmesi gereken şey devletin yasalarca belirlediği çalışma saatleri değil iyi bir denetime gidilmesi yönündedir.

0

kesinlikle degismeli saatler ileri alinmadigi icin