0

yani bazı kişiler ramazan bayramı şeker bayramı diye adlandırmıştır ama hiç de doğru bir seçim değil çünkü ramazan bayramı ramazan bayramı diye söylemesi gerekir. mesela biz hem kurban bayramı'nda hem ramazan bayramında şeker çocuklara veriyoruz ve misafirlere ikram ediyoruz ama sadece bir gelenek olduğu için şeker dağıtılıyor.

1

tatlı yiyelim tatlı konuşalım sözünden yola çıkılarak başlatılan bir gelenek olabilir. bende çok güzel bir gelenek. misafirperverlik, ikram türk milletinin en önemli özelliklerindendir zaten. bu da en basit ikram yöntemi. bu nedenle yaygınlaşmış olması da muhtemel.

0

adı üzerinde bayram insanlar mutlu olsun ağızları tatlansın yardımseverliğin önemi anlaşılsın diye

0

sirf ramazan bayraminin ismini degistirmek icin bu bayramda seker dagitip isminede seker bayrami denilmistir. amac islam dininin en mutlu gunlerinden biri olan ramazan bayramina seker bayrami denilmistir. veya bu mutlu gunlerde seker dagitilmasinin nedeni bize misafirlige gelen komsularimiza akrabalarimiza tatli yiyelim tatli konusalim ilkesinden yola cikarakta boyle bir uygulama yapilmis olabilir.

0

bayramların demet tadında güzel hoş geçmesinin temennisinde bulunmasına denilebilir, bu yakıştırma.gerçekten de öyle bayramlar şeker ikramlarını hak edecek eşsiz özel günlerdir, aile ve dostluk bağları bu günler içinde daha da fazla pekişir.birbirimize ihtiyaç duyduğumuz zamanlarda nasıl da güçlü omuz olacağımızın prova niteliğini taşır, ömrün geneline yayılarak. böyle günlerde insanın samimiyetliğine çok inanıyorum ve böyle günlerde herkesi tanımış oluyorum.

0

bayramlarda şeker dağılmasının sebebi, tatlı yiyelim, tatlı konuşalım diye olabilir.