0

van gölüdür. sodali bir göldür ve zaman geçtikçe gelişmeye devam ediyor. suyundan ilaç yapılmaya kadar ilerlemiştir.

1

türkiye'nin en büyük gölü van gölüdür. sodalı bir göldür. van'ı bitlis'i içine alan geniş bir göldür. volknanizmanın etkisi vardır. van gölü üzerinde taşımacılık yapılır. ayrıca kendine özgü bir balik olan inci kefali çıkarılır. gölün ortasında akdamar adası ve içerisinde akdamar kilisesi bulunur. her yıl ermeniler bu kiliseyi ziyarete gelir. van gölü çevresinde ayrıca balıkçılık, ticaret oldukça gelişmiştir. van gölü çevresinde bu sene ilk plaj açılmıştır. sodalı bir su olan van gölü suyu eczanelerde bazı ilaçlarda kullanılabilecek düzeye getirilmesi sebebiyle çalışmalar başlamıştır.

0

türkiye'nin en büyük gölü van gölü, ikincisi de tuz gölüdür. başka denizlerle bağlantısı olmayan büyük su birikintilerine göl deniyor. çok eski çağlarda karadenizin de göl olduğu ama dünyanın geçirdiği depremlerle istanbul ve çanakkale boğazların oluşmasıyla artık karadeniz bir deniz niteliğini almıştır. asya'daki hazar gölü de çok büyük olmasına rağmen havzası başka denizlere açılmadığı için göl olarak kabul edilir.

1

van gölüdür .doğu anadolu bölgesinde bulunur.etrafında siirt bitlis ve van ileri bulunur.suyu sodalıdır. üzerinde bir tarihi bir ada bulunur ve içine kilise vardır.hey yıl binlerce turiste ev sahipliği yapar.hem inanç turizmi hemde dogal güzellik turizmi. kuzeyinde dağı vardır