1

deli ye her gün bayram deyimi ni ilk önce açıklamaya çalışayım. şimdi bu deyim dünya da hiç bir şeyi umursamayan kişi ye denir. yani adam bir olay yaşıyor ve o olaya göre de o adamın canı sıkkın olması lazım ama bilakis gayet mutlu ve huzurlu olması ve ayni zaman da sen o olayı yaşamış olsan o adam gibi aynı tepkiyi veremeyeceksin. hatta moralin bozulacak canın sıkılacak öğle bir duruma düşeceksin. ve o adamin göstermiş olduğu tepki normal bir tepki olmadığı için ancak delilerin verebileceği bir tepki olduğu için bu deyim kullanılmış. yani delilere her gün bayram onlar her gün mutlular anlaminda yani, tabi benim düşüncem böyle, herkese kolay gelsin bol kazançlar.

0

'deliye her gün bayram' derken ne olursa olsun eğlencesinden, keyfinden ödün vermeyen umursamayan, olaylara takılmayanlar için kullanılır.

0

deliye hergun bayram deyimi bir insanin hergun mutlu hergun guler yuzlu hic bir sikintisi olmayan anlamina gelmektedir ayrica sorunu derdi sikintisi olsa bile hic dertli sikintili gorunmez hic bir seyi kafasina takmaz anlamina gelmektedir

0

hiç bir şey umrunda değil gamsız anlamında bir anlatımdır