0

yunus emre anadolunun temel harçlarındandır. milleti millet yapan değerler vardır. işte yunus emre'de böyle bir vasfa sahiptir. sevgi, hoşgörü, fedakarlık, içinde bulunduğu toplumun selameti için kendi menfaatlerinden vaz geçme gibi birçok güzel hasletler, bunun yanında binlerce kıtalık müthiş şiirler hep ona aittir.
anadolunun türkleşmesi ve islamlaşmasındaki birkaç önemli figürden biridir.

0

yunus emre aşk adamıdır bazıları bilmez belki

0

yunus emre tasavvufi aşk adamıdır. allah inancını ele alır. gönüllere hitap eden sözleri vardır.

0

ana dolu insanının yardım laşma sevme hoş görme

0

yunus emre olsun mevlana olsun tüm dünyada , anadolu da bu kadar çok etkiye sahip olması "sevgiyi evrensel bir şekilde işlemesinden kaynaklı" tabiî ilahi anlamda

0

yunus emre anadolu insanına erdemi öğreten, türkçe dilini yalın şekilde kullanan bir halk ozanımızdır.

0

yunus emre anadolu insanını terblye etmiș blr nizama sokmuștur.

0

tasavvufi yani allah sevgisi denilince, en başta gelen isimlerdendir. kendisi allah'a gönülden bağlı olduğu için yazdığı şiirlerde bu yönde olmuştur. başlattığı akım ile anadolu'da allah sevgisini ve islamiyeti yaygınlaşmıştır. yunus emre ve arkadaşlarının asıl amacı insanı ruhen terbiye etmektir. dünyevi yaşamdan ziyade ahiret yaşamın önem vermişlerdir. kurdukları tekkelerde şiirler yazmışlardır.

0

tasavvuf ta bizim yunus olan ve aşık denilince anılan ve sevelim sevilelim aşkını anadolu ya yayan ve aşılayan. tasavvuf öncülerindendir.

0

yunus emre'nin birçok eseri ve birçok ilgilendiği alan vardır.hayatımıza ve dunya'ya bırakmış olduğu bu eserler matematik,fizik,bilim alanında olmuştur.anadolu kısmına gelirsek onun ahlakı anadolu insanında var oomakta ve onun şiirleri ile anadolu insanı teşvik olmaktadır.anadolu insanı böyle güzek bir insanı bir miras olarak görüyor ve onun bize veya onlara bıraktıklarını çok iyi bir şekilde korumaya ve yaşatmaya çalışıyorlar,çalışıyoruz.

0

yunus emre, çok büyük bir insandır.büyük bir ilim adamıdır yani yaradılanı sev yaradandan ötürü sözüyle insanların allah’ın yaratmasından dolayı sevmemiz gerektiğinin felsefesini iletmiştir.bir çok güzel düşüncesi sayesinde insanlara faydalı olmuştur bakış açısını değiştirmiştir.

0

yaradılanı sev yaradandan ötürü sözü ve felsefesiyle hareket eden ve divan edebiyatında şiirleriyle ve felsefeleriyle tüm anadolu insanını etkisi altında bırakan mükemmel insandır.

0

yunus emre siirleriyle ve güzel sözleriyle anılan saygı duyulan sevilen bir filozofdur

0

yunus emre anodulunun hatta dünyanın en iyi filozofları arasındadır halk tarafından seçilmiş bir beyaz yakadır halk onu dışlamamış kendinden görmüştür bu sayede gelişmiş anadolu insanınıda geliştirmiştir bu sayede yunus emre bizden biridir bu sözüyle size veda etmek istiyorum;
yaradılanı hoş gör yaradandan ötürü...

0

anadolu üzerinde etkisi büyük insanların gerçek iman sevgisini ortaya çıkarır gerçekten çok esaslı bir insandı allah rahmet eylesin

0

yunus emre sadece anadolu insanı degil yaşadığımız bütün topluma samimi ve güzel akıllı sözleriyle olumlu bir etki oluşturmuştur bence ben yunus emrenin sözlerini ve düşünce yapısını çok beğeniyorum ve çoğu insanında begenip hayran kaldığını tahmin ediyorum.

0

çünkü dini açıdan büyük bir önder olduğuna inanılır doğu'da dini yön oldukça ağır basan bir etkendir ki kendim de doğudan yazıyorum

0

yunus emre anadolu insani uzerinde ahlaki yondrn bir cok fayda saglamistir.bu tasavvufcumuz anadolu insanina islam dinini guzel ahlaki olabildiggince en guzel yoldan anlatmis ayni zamanda eski sairlerimizden olan bu eski üstat buyuk katkilari bulunmustur.

0

yunus emrenin anadolu insanı üzerinde tasavvufa doğru yönelimi sağlayan güzel bir insandır. bazı şiirleri ile islam aleminde yüce bir yere sahiptir. doğru insan tanımını anlatan haram yememeyi kul hakkının haramlığını çok fazla şiirinde bizlere anlatmıştır. islam alimlerinin içerisinde çok iyi bir yere sahip olan yunus emre dürüst kişiliğiyle günümüze kadar adını bizlere unutturamayacak kadar büyük bir insandır. çok fazla methettim ama çok sevdiğim için kelimeler bulamadım.

0

sadece şiir değildir alevilikte de birçok şeye sebep olmuştur