0

fransız bilim adamı louis pasteur tarafından 06 temmuz 1885 tarihinde bulunmuştur.

0

louis pasteur adında bir abimiz bulmuştur. fransız uyrukludur. kimyacıdır. kuduz, köpek, kedi ve yarasa gibi hastalıklı bir hayvanın ısırması ile vücudumuza giren virüstür. bu virüsten kurtulmak için aşı olmamız gerekir. haftada 3 kez giderek kuduz aşısını olabilirsiniz. ısırılırsanız, fakat şu anda evcil hayvanlarda kuduz aşıları zaten yapılmak zorundadır, sokaktaki hayvanlarda devlet kontrolünde olduğu için hangi köpeğin ya da kedinin aşısı olup olmadığını bilemediğinizden, ısırıldığınız zaman direkt doktora gidip, kuduz aşısı yaptırmanız gerekir. eğer yaptırmazsanız size de bu virüs bulaşır, ve sizden başka birilerini de bulaşabilir. pasteur ipek böceğinde incelediği bir hastalık neticesinde kuduzun bir virüs olduğunu keşfetmiştir. daha sonra kuduz mikrobunu bir deney sonucu elde ettiği şeyikuduz aşısı olarak kullanmıştır. kuduz, şarbon gibi hastalıklar için aşıyı bulan kişidir. kuduz aşılarını 7'den 77'ye her yaş grubu kullanabilir. yakan bir iğnedir. lakin hastalığın ileri derecelere ulaşmaması için başı olmanız şarttır.

0

kuduz aşısı köpek ısırıklarına karşı yapılan bir aşıdır. 1885 yılında louis pasteur tarafından bulunmuş ne ilk o zaman insanlarda denenmiştir. 6 temmuz 1885 tarihinde joseph master adlı bir çocuk kuduz bir köpek tarafından 14 yerinden ısırılınca anne babası pasteur a getirirler. ikna ederler ve çocuğa aşı yapılır asi yapıldıktan 3 ay sonra çocuk iyileşir 1887 yılında da pasteur enstitüsü'nü kurmaktadır. şu anki yapılan kuduz aşısını babasıdır.

0

kuduz aşısı pastör adlı bir bilim adamı tarafından bulunmuştur.

1

kuduz, şarbon ve tavuk kolerası gibi hastalıklar için 1885 yılında ilk bulup tatbik eden kişi louis pasteur'dur.
kuduz hayvanların salyasında bulunur ve genellikle ısırma ile bulaşır.
hastalığın kuluçka süresi sekiz günden iki yıla kadar değişebilir. ortalama kırk gündür. bu devrede kuduz aşısı veya anti serumu yapılırsa hastalık belirti vermeden önlenebilir.