0

necmettin erbakan 9 ekim günü 1926 yılında sinop'ta dünyaya gelmiştir. babası mehmet sabri erbakan dır. ağır ceza reisidir. annesi de sinop'un tanınmış ailelerinden kamer hanımdır. türkiye'nin en genç doçent olma başarısını gösterendir.1956 yılında türkiye'de ilk yerli motoru imal eden 200 ortaklı gümüş motor a.ş.'yi kurdu. devrim otomobili ilk yerli otomobili imal etmiştir. 1969 seçimlerinde konya'dan bağımsız olarak adaylığını koymuş seçilerek meclise girmiştir. milli görüşün ilk partisi milli nizam partisi'nin kurulmuştur. türkiye başbakan olmuştur. necmettin erbakan 11 mayıs 2003'te saadet partisi genel başkanı seçilmiştir. kandil 7 şubat 2011 günü öğle saatlerinde yaşamını yitirmiştir.

0

necmettin erbakan asıl mesleği makine mühendisliğidir mühendislik karierinde hala ülkemizde kullanılmakta olan bir bir makinenin kullanılması için öalışmlarda bulunmuş makinalar tasarlamış kişidir siyaset alanına atılan erbekan milli görüş lideri olarak nitelendirilmektedir saadet partisi kurucusudur öncesinde refah ve fazilet partileri kapatılmasından sonra saatdet partisi oalrak yollarına devam etmişlerdir 96 97 yıllarında başbakanlık yapmış refah hükümeti diye adlandıralın hükümette yer almıştır ülke karışıklılığından dolayı istifa etmiş siyasetten el çektirilmişdir

0

saadet partisi’nin kurucusu’dur 1996-1997 yılında başbakanlık yapmıştır. 28 şubat sürecinde zorlanınca istifa etmiştir. israfa edince prof. dr. necmeddin erbakana 5 yıl siyasetten uzaklaşma cezası verilmiştir.