1

biraz uzun bir dua olduğu için duanın tüm anlamını yazmayacağım. ama şunu diyeceğim dua ile, işte kuran'ı kerimi hatmettikten sonra bir nevi iyi dileklerde bulunulan bir duadır. allah'a yakarma duasıdır. ufak bir alıntı da yapayım da tam anlaşılsın ne demek istediğim. :)
"yâ ilâhenâ! kur’ân-ı azîmü’ş-şânı dünyada bize arkadaş, hem kabirde bizlere yoldaş, kıyâmette şefâatçi, hem sırat üzerinde nûr eyle! cehennem ateşinden bizi muhâfaza edecek bir örtü, bir perde kıl! cennete götüren bir yoldaş eyle!
ey ikrâm edenlerin en keremlisi! ey merhamet edenlerin en merhametlisi olan rabbimiz! sen kendi lütfunla, cömertliğinle, kereminle, ihsânınla ve rahmetinle, kur’ân’ı, bizi bütün hayırlara
ulaştıran bir delil ve bir rehber kıl!
ey dilediğini en doğru yola hidâyet eden rabbi­miz! bize kur’ân’ın hidâyetiyle hidâyet ver! bize kur’ân’ın inâyetiyle âfiyet ver! hem bizleri kur’ân’ın kerâmetiy­le her türlü ateşten kurtar!
hem kur’ân’ın şefâatiyle bizi cennete idhâl eyle! kur’ân’ın fazîletiyle derecelerimizi yükselt! ey lütuf, cömertlik ve iyilik sâhibi olan rabbimiz! kur’ân’ın tilâveti hürmetine kötü amellerimizi ört!"
dediğim gibi uzun bir dua olduğu için ben orta kısımlarından anlamını aldım sadece. dediklerim tam anlaşılsın diyedir bu anlam. :)

0

kuranin tamamini okuduktan sonra niyet edilerek yapilan dua...