0

karşıdaki kişinin çok yorgun, bitkin ve halsiz görüldüğünü işaret eden bir atasözüdür. zinde olunması gereken bir ortamda böyle kişilerin olması, çevrenin de olumsuz yönde etkilenmesine neden olmaktadır. bazen yanımızdaki somurtan kişinin enerjisi bizi de düşürür.

0

kısının artık hiç bir isi yapma isteği ve çok üşengeç olan biridir

0

ruhsuz yaşama arzusu kalmamış insanlar için kullanılan bir deyimdir

0

yorgun ve bitkin hallerde kullanilir yataktan kalkmak istemezsin bir sey yapmak istenmediginde kullanilir

0

ölü toprağı serpilmiş demek üzerinde bir ağırlık var gibi hissetmek demektir uyuşuk insanlar için kullanırlar çoğunlukla bu söz

1

genelde ruhsuz uyuşuk insanlar için kullanılır

1

eğer ki vücudunuzda dopamin hormonu gereğinden az salgılanıyor ise bu durumla karşı karşıya kalma ihtimaliniz yüksek diyebilirim . bir kahve içip ayılmak gerekirken. uyuşuk oluyor insan ölü gibi oluyor böyle tabir edilen insanlar ayrıca şöyle söyleyelim dopamin hormonlarinı salgılayan hücreleri ölmüş olan insanlar tirremeli felç denen ya da diğer bir adı ile tıp dilinde parkinson hastalığına kapılabiliyorlar .bu aslında küçük görünse de büyük bir belirti insan sağlığı için önemli yer teşkil ediyor . eğer ki dopamin hormonu çok saliglaniyor ise şizofreni hastası olma ihtimali artıyor insanın .dikkat edilmesi gereken bir konu olarak görüyorum .

1

kişinin artık bir işi yapmaya istekli olmaması, yaptığı işleri bile isteksiz isteksiz yapması, uyuşuk, miskin, kimseyle pek görüşmeyen, yalnız kalan, kendilerini yiyen tiplere denir "üstüne ölü toprağı serpilmiş" denilen kimselere.