0

psikolojik yardım almayan destek dediğimiz şey genellikle psikologlar tarafından yapılmaktadır. birinin rahatsızlığı herhangi bir ruhsal durumuna şahit olduğumuz da veya herhangi bir depresyon atağında psikolojik destek almalısın dediğimiz bir tür önerimdir aslında. bunu yani psikolojik yardımı da psikologlar yapar ve bu durumlarla genellikle psikologlar ilgilenir.

0

yanlışlıkla gönder tuşuna bastım özür dilerim bu yazı onun devamı. dediğim gibi insanlar deli diğiller. sadece yasadıkları olayların etkisinde kalan insanlardır. deprasyon nedir biraz onun üştünde duralım. yasadıgınız bazı olaylar sonrasında sinir bozuklugu,davranış bozuklugu gibi sorunlar yaşarsınız. daha önce yapmadıgınız şeyleri yapar ve kendi kendinizle konusur hatta kendinizle kavga edersiniz. iki tür deprasyon cesittinden bahsetmek istiyorum! birincisi iç kapanıklıgı; bu sürede yemek yemez,kimse ile konuşmaz ve kendizi tamamen müzik dinlemeye adarsınız. digeri ice disa vurgun deprasyon; bu süreçte ağlamanız gereken olaylarda bile güler ve hiç bir şeyi ciddiye almazsınız. siz bu durumun farkında olmasınız bile etrafınızdaki insanlar bunu rahatlıkla anlarlar. bu durumda psikolojik destek almanız gerekir! bir insandan akıl almak,tavsiye almak ve sorunlarınızı anlatmak size iyi gelecektir. bir takım anti deprasan ilaçları kullanmanızı size tavsiye ederim. bu ilacları kendi kafanıza göre sakın almayın! size kendi kullandıgım ilaçlardan bahsetmek istiyorum ve bu ilaçları bana banu deniz hocamız yazmıstır.

1. lustral; sakinlestirmek amacı ile kullanilan bir ilaçtır. uyukunuzu kacıran ve uyumanıza engel olan bir ilaçtır. yan etkisi olarak herkeste uyumasa bile esneme sorunu vardır. deli gibi esnetir ama uyutmaz.

2. unisom; bu ilaç lustral ilacının bir nevi panzehiri gibi bir şey. sakinlestirmek ve uyuku vermek için kullanılıyor. doktor ikisinide yazdı ki bir birlerini dengelesinler diye.

3. lyrica; bu ilac kırmızı recetli bir ilaçtır! oldukca tehlikeli ve fazlası ölümçül olan bir ilaçtır. insan beynini uyusturan ve hüçrelerin yeniden yapılanmasına yarayan bir ilaçtır.

4. nörafit; buda benim son ve en tehlikeli ilacımdır. 1000 mg olan agır bir uyusturucu ilaçtır. haftanın sadece 2 günü yarım bir sekilde içilen bir ilaçtır.

0

geniş bir alanı içerir psikolojik destek.evliliginiz icin de alabilirsiniz işinizi yaparken zorlandığınız zamanlarda da alabilirsiniz.çocugunuz için psikolojik destek isteyebileceginiz dönemler olabilir.erken dönem ergenlik sendromunda ebeveyn olarak zorlandığımız yerlerde psikolojik profesyonel destek gerekebilir.depresyon durumlarında majör veya minör psikolojik destek almamız gerekebilir.

0

öncelik ile beni kırmadıgın için teşekkür ederim. bende 2 senedir uzman psikolok banu deniz tarafından destek alıdıgım için ve bu olayın içinde oldugum için size yeteri kadar bilgi vereceğimi düşünüyorum. fazla uzatmadan konuya girelim.
öncelikle psikolojik destekler hangi durumda alınır ondan bahsedelim. insanlar bazı yasadıkları olumsuz olaylar ve duydukları bir takım kötü seylerden sonra deprasyon girerler. bir çok deprasyon çesiti var fakat ben bunun üzzerine burda durmak istemiyorum. bu deprasyon sürecinde insanlar psikolojik destek almak isterler. her ne kadar bu insanlara deli gözü ile bakılsada ilk basta belirtiğim gibi bende alıyorum ve bu insanlar deli diğiller!

1

psikolojik destekleri düzeylerine göre sınıflandırmak mümkün örneğin en altta psikolojik rehberlik en üstte ise psikoterapi bulunmakta .
psikolojik rehberlik günümüzde insanların çok başvurduğu bir yöntem günden güne artan molozlaşma ve azalan doğa sevgisi yanında insanların psikolojik bunalımlar geçirmesi durumu gayet normal karşılanıyor . insanlar psikolojik olarak kendilerini iyi hissetmedikleri zaman bir rehberlik uzmanına danışabiliyorlar . bu durum günümüzde gayet doğal bir hale gelmiş bulunuyor . eskiden bir insan psikologa gidiyor ise sen deli misin kardeşim gibi bir yanıt alabiliyordu . ancak günümüzde deli diye tabir edilen insanlar psikiyatra giderler zaten psikologa girmezler . zaten günümüze de psikolojik destek almak sıradan bir şey haline geldiği için insanlar tarafından çok yadırganacak bir durum olmadı .