0

aşırı saçma bir soru olmuş vejeteryan demek et yemeyen insan demektir et yemedikleri için de haliyle soya yağı ve bitkisel ürünlere yönelmişlerdir aç kalacak değiller ya vejeteryanların 1 üstü olan veganlar ise hayvansal ürünlerin tümünü kullanmayı reddederler yani inek sütü bile içmezler yumurta bile yemezler onların beslenmeleri çok çok daha zordur sonuçta dışarıdan aldığımız bir kekte bile yumurta bulunuyor ve onlar bunu tüketmeyi reddediyorlar.

1

çünkü yüzü olan bir şeyi yiyemeyeceklerini dile getiriyorlar. yedikleri onlara bir besin değil, bir canlının cesedini ifade ediyor. herkesin düşüncelerine saygı duymak gerekli. doğada hiç bir canlının başka bir canlının yaşama hakkına müdahale etme hakkının olmadığını söylüyorlar. bu da oldukça akla yatkın.

doğada var olan avcılığın ticari boyuta dökülmesine tepkililer. yapabilenler için gayet evrensel bir bakış. felsefelerini anlıyorum ama alışmışız bir kere, zaten zamlar sayesinde bizde yarı vejeteryan sayılırız. ayrıca sağlıksız değil tam tersine daha sağlıklı. bir nevi oruç mantığında olduğu için bana ters gelmiyor aksine zoru başardıkları için takdir ediyorum bu seçimlerini.

0

yanlışşş...sadece ot yiyenler veganlar.. vejeteryenler sadece et yemez. kırmızı et, beyaz et, balık yemezler. ama onların ürünlerini yerler. süt, yumurta... veganlar bırak etleri yemeyi et ve et ürünlerinin hiç birini yemezler. süt, yumurta, yoğurt, peynir vs vs.. et, süt ve yumurtalarla alakalı hiçibrşey yemezler.. senin tabirinle ot yerler. doğada yetişen şeyleri yani.

0

et yemeden nasıl yaşadıklarını anlamıyorum, insan nasıl et yemez o kokuya o görüntüye nasıl dayanıyor ot ot nereye kadar güç kuvvet sahibi olmak istiyorsan bedenen diri olamak isteyen birisi kesinlikle et ve et ürünleri tüketir, zaten vejetaryenler olanlarda çöp gibi