0

siyah ve beyaz genelde insanların sevdiği renklerdir. bence siyah asilliği beyaz temizliği anlatmaktadır.

0

aynı konu hakkında yorumum ve düşüncelerim değişmeyeceğine göre ve bu aynı anlamdaki soruları cevaplama hakkının bizlere verildiğini gördüğüm için yani bu siteye güvenerek benzer soruya cevap verdiğim aynı cümlelerle yanıtlıyorum ve emek veriyorum yani kazanılanın daha sonra silindiğini ama bunun neye göre yapıldığını anlayamadığım için [ bana göre bir neden yoktu ] zaten olmamalı önceden verilen hak sonradan olamaz bunu para anlamında söylemiyorum ben de zaten para için üzülmedim emek ve zamana üzüldüm. burası belki yeri değil belki yeri bilemedim ama yazma gereğini hissediyorum. bu yazdıklarıma ücret verilmeyecekse verilmesin konum bu değil.

siyah renk bulunduğu yere ve ortama göre değişir tabii aslında her renk gibi ama siyah, biraz daha fazla olarak bulunduğu ortama göre değerlendirilir.

bu sebeple siyah giysi ve kıyafetlerde asaletle özdeşleştirilir. buna resmiyet, ciddiyet de dahil, e insan psikolojisi pek değişmez benim de öyle gibi olsa da hiç bu düşüncelerle kullanmam.

diğer kıyafet dışında bakarsak, karanlığı ifade eder ki aydınlanmadıkça içinde pek iyi şeyler barındırdığı düşünülmez, öyle gibi görünür.

sonra iyi ve kötü insanları ya da iyilik ve kötülüğü renklerle sınıflandıracak olursak da tabii ki burada siyah kötülüğü temsil eder, karşıtı beyaz ise iyiliği saflığı ve temizliği.

biraz daha açarsak siyah gizemi, beyaz, açıklığı, görünürlüğü.

siyah yalancılığı, riyakarlığı, beyaz dürüstlüğü ve açık sözlülüğü gibi uzar gider.

0

ben genelde siyah gitmeyi çok seviyorum. karamsarlık diye duyyorum.ama beyaz da giyer severim tercihimdir.herzaman ikiside

0

siyah renk karanlık korkutucu kötülük olarak düşündürüyor beyaz ise saflığı temizliği sadeliği çağrıştırıyor

0

beyaz umudu saflığı temizliği siyahla tam tersi gizemi karanlığı

0

beyaz yaşam ( hayat ) sağlık temizlik demek , siyah ise ölüm kötülük demek birbirine zıt olan 2 renk.

0

bence siyah ve beyaz hayat ile ölüm ü anlatmaktadır hayat siyah beyazdır