0

rumeli hisarı istanbulun sarıyer ilçesinde yer alır. yer aldığı bölgeye aynı zamanda ismini verir. fatih sultan mehmet tarafından anadolu hisarının karşınına 1452 yılında yaptırılmıştır. karadenizden bizansa gelecek olan yardımları engellemek için yapılmıştır

0

rumeli hisarı'nı 29 mayıs 1452 yılında fatih sultan mehmet yapmıştır 90 gün gibi kısa sürede tamamlamıştır.fatih sultan mehmet hocası akşemseddinin arzusu üzerine inşa ettirdiği rumeli hisarı'nın duvarının muhammed ismi şeklinde olması için planı bizzat tasarlamıştır.

0

1944 yılında sovyet sosyalist cumhuriyetler birliğinin başkanı stalin'in tasarrufu ile ahıska türkleri yük vagonlarına doldurulup anavatanlarından sürülmüşlerdir. buradaki amaç, karadeniz kıyılarının kendi kökenlerinden olmayan halklardan temizlenmesidir.vagonlara bindirilen bu insanlar, ortaasya ya gönderilmiştir.

0

istanbul'un fethinden sonra fatih sultan mehmet tarafından yaptırılmıştır bu eser. planını bizzat fatih sultan mehmet'in yaptığı bilinmektedir. hatta kuşbakışı bakıldığında rumelihisarının arapça muhammed yazacak şekilde tasarlanıp yapıldığı görülmekteymiş.

0

istanbul un sarıyer ilçesinde olan bu hisarı fati sultan mehmet tarafından yaptırılmıştır bizzatta kendisi de çalışmıştır 15 nisan 1452 yılında inşaatına başlanan 31 agustos 1452 yılında da inşaatı tamamlanmıştır