0

istanbul'da türbesi bulunan ve istanbul'un manevi sahibi olarak bilinen eyüp sultan hazretleridir.

peygamberimiz medine'ye hicret ettiğinde medine halkının kendisini evlerinde misafir etmek için nasıl yarıştıkları, peygamberimiz devesinin kimin evinin önünde durursa orada kalacağını söylemesi üzerine merakla sonucu beklediklerini ve en son devenin çok da zengin olmayan bir kimsenin evinin önünde durması üzerine burada misafir olduğunu okumuşuzdur çoğumuz. işte bu bahtiyar ev sahibidir ebu eyyüp el ensari...

peygamberimizin istanbul'u fetheden komutan ve askerlerini övmesi üzerine seksen yaşında iken fetih için istanbul'a kadar gelmiş ve burada vefat etmiştir. 1453 yılında istanbul'un fethi sırasında mezası akşemsettin tarafından bulunmuş ve orduya moral ve motivasyon sağlamıştır bu keşif.

0

hicret sırasında hz peygamberimizi medine'de evine misafir eden ve 80 yaşında at sırtında istanbulu fethe gelen sahabemizdir. peygamberimizi 7 ay ağırlama bahtiyarlığına erişmiştir.

0

peygamber efendimizi mekkeden medineye göç ederken evinde ağırladığı,misafir olduğu büyük zatlardandır,eyüp sultan olarak bilinir.