0

bence ikisi de önemli çünkü allah katında imam nikahı yapılmalı ve normalde de zaten devlet nikahı olmadan imamlar nikah kıymıyorlar.

0

devlet planlamalarına göre devlet nikahı da şart olaraka görünüyor bazı yasa ve kanunlardan faydalanmak için
dini yönden ise imam nikahı olmadan evlenenler haram işleyebilir gelende zaten nişanlı iken imam nikahını kıyan insanlar vardır önceliğini imam nikahına veririler

0

her ikisinde önemli imam nikahı iki kişinin birbirlerini allah huzurunda helal olması için kıyılır .diğeri resmî nikah tüm yasal haklar için yapılır.

0

allah katında dini nikah önemli imam nikahı yani burada da resmi nikah önemli aslında ikisi de olması lazım.. resmi nikah ben neden isterim? çünkü hani mesela hani güvenlmez erkeklere bir şey olur, ayrılırız bu sefer ben hiçbir şekilde ondan bir şey alamam onun için ben resmi nikahı önem veriyorum. yani çok şükür imam nikahında var resmini nikahında var. resmi nikah olmasi bence çok güzel bir şey yani yoksa imam nikahı olsaydı o erkekler kaç tane kadın ne evlenirdi en azından resmi nikahta sadece bir kişiyle evlenebiliyor yani bence bu da çok güzel bir şey erkeklerden beklenir. yani ben resmi nikahı daha çok tercih ediyorum ama ikisi de var şükür.

0

tabi ki devlet nikahı daha önemli. dini nikahın hukuken hiç bir anlamı yok.

0

devlet nikahı tabikide, belgeye dayalı katına dayalı olmalı zamanımızda herşey yok hiç bir şeyin hükmü yok , ama diğer bakımdan da imam nikahı da önemli ama, ikiside olursa daha iyi olur tabi .

0

bu dünya için resmi nikah önemli, diğer dünya için imam nikahı önemli’dir.

0

devlet nikahi daha onemli. belgr acisindan. yeri geldiginde imam nikahli karisini ben bunu tanimiyorum diyebilir yani sikayet ettigi zaman. iftira der yani

0

devlet nikahı ikisi yerine de geçiyor devlet nikahı daha önemli artık müftüler nikah kıyabiliyor imamlar da kıyabiliyor bu yüzden ikisi yerine geçiyor devlet tarafından kıyılan nikah artık .sistem değişti .

0

her iki nikahta önemlidir. dini nikah dinimiz için yapılması gerekir haramdan kaçınmak için. resmi nikah tüm yasal haklar için yapılmalıdır.

0

tabi ki her ikisi de. birini diğerinden daha az önemliymiş gibi düşünmek olmaz.